En människa lär sig en ny färdighet

24 februari, 2011 av: Jimmy Wilhelmsson  

Rollspel försöker efterapa verkligheten och människor, men i ny miljö och nya roller. Människor besitter färdigheter som att springa, hopp, tala eller läsa.

Med en ny liten människa som Alvar är det kul att se hur nya färdigheter utvecklas; saker vi tar för givet. I veckan var det dags att lära sig…*trumvirvel*…äta.

Alvar äter normalt på flaska och inte fast föda. Den här veckan var det dags att börja vänja honom vid riktig mat och då är det bäst att börja med rotfrukter, typ potatis. Salt ska tydligen undvikas då njurarna inte är riktigt färdiga med vad de ska hitta på.

I Drakar & Demoner, ett gammal rollspel från tonåren (för länge, länge sen), grottade man ner sig i färdigheter för att försöka få en karaktärs utveckling att påminna om en riktig människas. Grundegenskaper som styrka, smidighet och intelligens förenklades till vanliga siffror och färdigheter som alla kan, typ hoppa och springa, har man alltid en baschans att klara av – en siffra som beror på aktuell grundegenskap i fråga. Denna kan du sedan öva upp.ANNONS

BOKEN OM MUTANT är berättelsen om en av Sveriges märkligaste och mest framgångsrika populärkulturexporter: från det hemsnickrade rollspelet till dagens internationella franchise. Det är en djupdykning äver 240 illustrerade sidor i det unika Mutant-fenomenet, från landhajar och rubbitar till cybersurfare och nefariter.

Pris: 399:-
Inbunden, 240 sidor, utgiven 2018

Beställ den på Fandrake för gratis frakt!Kan man säga att Alvars färdighetsvärde (FV) i att käka mat med sked numera nått denna baschans (BC) och att det är ett medeltal av smidighet (SMI) och intelligens (INT)? :)

Jag vet inte; kul är det iallafall – men roligast är ändå mamman som smaskar som besatt för att han ska tro att potatis är gott.Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Blandat
Etiketter: ,

Kommentarer

2 kommentarer till “En människa lär sig en ny färdighet”
  1. mormor ulla skriver:

    vilket fantastiskt gulligt och intelligent barnbarns barn jag har!!!

  2. Mattias Hägerfelth skriver:

    Hehehehe, ja det där ser ju ut som ett party. Och så en rejäl flaska D-droppar som grädde på moset.

Kommentera