En människa lär sig en ny färdighet


Rollspel försöker efterapa verkligheten och människor, men i ny miljö och nya roller. Människor besitter färdigheter som att springa, hopp, tala eller läsa.

Med en ny liten människa som Alvar är det kul att se hur nya färdigheter utvecklas; saker vi tar för givet. I veckan var det dags att lära sig…*trumvirvel*…äta.

Alvar äter normalt på flaska och inte fast föda. Den här veckan var det dags att börja vänja honom vid riktig mat och då är det bäst att börja med rotfrukter, typ potatis. Salt ska tydligen undvikas då njurarna inte är riktigt färdiga med vad de ska hitta på.

I Drakar & Demoner, ett gammal rollspel från tonåren (för länge, länge sen), grottade man ner sig i färdigheter för att försöka få en karaktärs utveckling att påminna om en riktig människas. Grundegenskaper som styrka, smidighet och intelligens förenklades till vanliga siffror och färdigheter som alla kan, typ hoppa och springa, har man alltid en baschans att klara av – en siffra som beror på aktuell grundegenskap i fråga. Denna kan du sedan öva upp.

Kan man säga att Alvars färdighetsvärde (FV) i att käka mat med sked numera nått denna baschans (BC) och att det är ett medeltal av smidighet (SMI) och intelligens (INT)? :)

Jag vet inte; kul är det iallafall – men roligast är ändå mamman som smaskar som besatt för att han ska tro att potatis är gott.2 svar till “En människa lär sig en ny färdighet”

  1. Hehehehe, ja det där ser ju ut som ett party. Och så en rejäl flaska D-droppar som grädde på moset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *