Spelpappan recenserar Mario Sports Mix


Jag höll ju på att glömma att jag förra veckan recenserade Mario Sports Mix på Eurogamer och vanan trogen ger jag en kort resumé även här på Spelpappan eftersom det är typiskt barnvänligt.

Mario Sports Mix är alltså ännu ett sportspel till Nintendo Wii med Mario och hans vänner/ovänner i manegen i sporterna Dodge Ball, Hockey, Basket och Volleyboll.

Mitt största problem med Mario Sports Mix till Nintendo Wii är egentligen att man försökt satsa på flera sporter samtidigt, vilket verkar vara receptet till Wii – till skillnad mot Mario Sport-spelen till Gamecube där det oftast handlade om en sport i taget.

Efter lanseringsspelet Wii Sports var det som att Nintendo förstod att det inte längre behövdes utvecklas titlar med en enda sport – den nya gruppen sällanspelare ville ha flera enkla sporttitlar på en och samma skiva att stå och vifta och röra sig till. Man kan säga att Mario Party och Mario [valfri sport] slogs ihop till en enda genre.

[slideshow_deploy id=’11672′]

Kortfattat kan jag sammanfatta det hela med att Volleyboll och Dodge Ball är spelets svaga grenar och Hockey – men framförallt Basket – sticker ut. Egentligen kan jag tycka att man borde ha satsat helt och hållet på den sista grenen – och sen anser jag nog att man kan kräva mer än den stendumma AI spelet bjuder på i sin nuvarande form.

Problemet är nämligen att fyra sporter inte är fyra gånger så roliga om varje sport bara är en fjärdedel av vad den kunnat vara. Det första problemet är en idiotisk AI som får Inky, Blinky, Pinky och Clyde att se ut som doktorander. Spelare som stannar upp en stund då de tagit emot bollen och som i stort sett inte gör någon nytta alls hör inte till ovanligheterna.

Det går ganska bra att hitta motståndare att spela mot online då systemet snabbt kopplar upp dig mot slumpmässig spelare utan alltför lång väntetid. Störst behållning har du dock om du har fyra Wiimotes och tre vänner att spela med. Som singelspel är det Mario Sports Mix hyfsat tråkigt men med ungar eller vänner blir det desto roligare.

Kul har du inte med Mario Sports Mix förrän du samlar dina vänner. Helst ska ni vara fler än två, då det inte är särskilt kul då heller. När fyra personer står runt teven och spelar tvåmannaspökboll börjar det hända saker.

Du kan läsa hela recensionen på Eurogamer.se.

 


2 svar till “Spelpappan recenserar Mario Sports Mix”

  1. Är lite besviken på det här spelet, utifrån allt jag läser.
    Känns lite fattigt. =/ Tror jag håller mig till Marios fokuserade titlar, där han satsar på en sport i taget. Mario Golf Wii, please!

  2. Släpptes inte en gammal GC-version av Mario Golf till Wii med stöd för wiimoten? Eller har jag bara drömt detta? Google ger mig heller inga entydiga svar när jag snabbsöker lite.

    I vilket fall är detta den springande punkten, ja – Nintendo borde åter fokusera på ett spel. Kanske kan försäljningssiffrorna ge en hint.

    Det kluriga med casualpubliken är att den förmodligen inte känner någonting för Mario och hans vänner – kanske har Nintendo missat anledningen till varför Mario Kart till Wii varit så populärt, för inte tror jag att det har med just Mario att göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *