Skaffa dig ett retroskåp


För första gången någonsin har jag lyckats samla mina gamla retrospelmaskiner på ett ställe, kopplade till samma tv. Sedan tidigare har jag haft några av dem kopplade till platt-tv:n men med åren har jag insett att det är på en gammal, hederlig tjockburk de ska avnjutas.

The real deal, liksom.

Alvar har en tv han brukar kolla Bolibompa på någon kvart om dagen. Det är en fin gammal tjock-tv med inbyggd DVD (vad de kunde hitta på, de där 90-talisterna) som ger precis så burkigt ljud och bild man önskar sig av en gammal tv med bara en enda scart-ingång – och inget annat.

NES kan jag koppla direkt till kompositen men SNES, Amiga 500 och Commodore 64 har jag ju fixat scartlösningar till, så de ville jag givetvis använda. Genom en kombination av stort skåp med många hyllplan och en scartdelare från Kjell & Company har jag nu en retrohylla som får vem som helst att bli glad.

Kolla bara.

 


6 svar till “Skaffa dig ett retroskåp”

  1. Spelen står på hyllan ovan, hehe… :) Dock helt utan kartonger, var inte mycket för att spara lådor på den tiden. Och är det egentligen fortfarande inte; kartonger åker obönhörligen ut.

  2. Ah ett retroskåp. Min fru undrar om du fortfarande är gift. :-D
    Själv sålda jag av allt när jag träffade henne. Nöjer mig med emulatorer i datorn nu för tiden.

  3. Hehe, inte gift – men fortfarande sambo. Kravet var att skåpet ska gå att stänga så att man inte ser manickerna när de inte används. Övriga lådor har vi en del av Alvars leksaker i, så vi har en fin kompromiss.

    Jag har sedan detta skrevs hunnit skaffa en 1541 diskdrive också eftersom jag inte hade någon fungerande sådan tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *