Större intresse för leksaker


Barn som är under fyra månader gamla verkar visa noll intresse för materiella saker. Istället är det värme, mat, sömn och kärlek de eftertraktar.

Låter idealiskt på mer än ett sätt; men eftersom barn också är människor förvandlas successivt deras ointresse för det materiella till enorm nyfikenhet för grejer. Särskilt inför sådant som är förbjudet för dem – men också för leksaker.

För nu har det hänt något; leken har gått från att enbart vara med oss och sina tår till att bli med grejer, mest mjuka djur – men också filtar, diskhanddukar, grejer han inte får ta och bestick.

Allt ska såklart in i munnen.

[slideshow_deploy id=’11681′]

Man vill ju att ungen ska ha bra grejer att leka med hellre än många grejer, så vi har varit rätt noga med vad vi tycker att folk bör komma med om de vill ge något. Därför vill jag tacka alla som gett Alvar leksaker, det har varit finfina grejer alltihop.

Någonstans tror jag att man blir kreativare av lek om man inte bara har prylar i överflöd utan kan tömma ur sista lekdroppen i det man har. Man vrider och vänder på en grej tills den antingen är sönderlekt eller man helt enkelt växt ifrån den.

Jaja, vi får se. Det är lätt att vara vis nu, men om ett par år sitter han väl där med ett berg av grejer lik förbannat.

 


4 svar till “Större intresse för leksaker”

 1. Ja, det är väl så. Vi har helt enkelt mycket att lära här i vår nya, lilla familj.

  För att inte tala om alla stenar, grenar, papperstussar, muttrar, lortar och annat skit som kommer att dras in från äventyren utomhus. Kanske ska man redan tidigt introducera begreppet inventory? :)

  ”Visst, pojken min – klart vi ska ha en kastanj till. Men då måste du kassera något av dina snigelskal, din inventory för denna item class är nu full.”

 2. Barn har en viss förmåga att samla på sig hur mycket saker som helst.. det är ganska krävande att som förälder rensa bland alla leksaker som dom väser ifrån, som är trasiga, överflödiga eller helt enkelt opassande

 3. Säg som vår mor sa:
  -”Kan jag få denna?”
  -”Klart du kan, men inte idag”.

  Skitnöjd lämnade vi leksaksaffären för att sedan glömma bort alltihopa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *