Häxmästaren i Röda berget till PSN

25 oktober, 2011 av: Jimmy Wilhelmsson  

Jag skriver inte särskilt ofta om enskilda tv-spel här på Spelpappan, såvida jag inte recenserat dem. Och jag skriver ännu mer sällan om lanseringar av tv-spel.

Med hänsyn till den text jag skrev om spelböcker i somras känner jag mig dock tvungen att berätta att Häxmästaren i Röda Berget kommer som tv-spel på PSN. Snart dessutom!

Häxmästaren i Röda berget (”The Warlock of Firetop Mountain”) är den första spelboken i legendariska serien Fighting Fantasy. Den släpptes år 1982 och är skriven och illustrerad av likaledes klassiska Ian Livingstone och Steve Jackson.

Snart släpps alltså The Warlock of Firetop Mountain som bokspel i tv-spelsformat på PSN, och dessutom med originalbilder från böckerna. Släppet blir den 1 november på den amerikanska delen av PSN; till Europa kommer det först den 9 november.

Det är brittiska utvecklaren Laughing Jackal som ligger bakom The Warlock of Firetop Mountain. Redan tidigare har de släppt en annan av Livingstones böcker, nämligen Talisman of Death, en spelbok som dock aldrig gavs ut på svenska.

Häxmästaren i Röda berget gavs ut på Nintendo DS så sent som november 2009, dock enbart i USA. Jag har efter att jag skrev texten i juni hunnit testa det spelet, vilket gav en ganska fadd eftersmak. Förstapersonslir av fina gamla spelböcker gör sig inte nämnvärt.

Att denna Fighting Fantasy-klassiker inte kommer till tv-spelsälskarnas del förrän nu kan tyckas lite märkligt. Ian Livingstone är nämligen inte bara spelboksförfattare utan även en av grundarna till Eidos Interactive – som ligger bakom inte helt okända karaktären Lara Croft och spelserien Tomb Raider. Han har dessutom hunnit med att grunda spel- och figurkedjan Games Workshop.

Förvänta dig en liten minirecension inom kort.

För dig som inte vet kan jag dessutom avslöja att även Ensamma Vargen (”Lone Wolf”) av Joe Dever är på gång som tv-spel; ännu vet vi dock väldigt lite om denna titel – det verkar dock klart att det inte blir i spelboksformat.

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

3 kommentarer till “Häxmästaren i Röda berget till PSN”
 1. Jesper Pettersson skriver:

  Ujujuj! Givet köp! Även om det kommer mitt i bibban av storspel som Batman 2, Uncharted 3 och Assassin’s Creed 2.75 (Ezios äventyr), 9 (alla AC-spel), 4 (main-series) eller om man hellre vill, Revelations.

 2. Spelpappan skriver:

  Sannerligen, jag ska nog banne mig ta och plocka upp Talisman of Death också – om det fortfarande finns att tillgå i antingen amerikanska eller européiska butiken.

  Jag har faktiskt helt missat det eftersom jag sällan kollar in PS Minis.

 3. Spelpappan skriver:

  Warlock of Firetop Mountain släpptes alltså i går till PSN; förvänta er en kort recension inom aldeles kort, kanske redan i helgen.

Kommentera