Bra spel för barn, vecka 46 2011


Hoppsansa, jag har ju börjat sammanfatta veckan som gått och alla de barnvänliga spel vi recenserar på Eurogamer.se men glömde det i går.

Märk väl att spel för barn inte nödvändigtvis behöver vara spel som för den sakens skull är överdrivet enkla eller på annat sätt underlägsna vuxenspel. Vad jag försöker fokusera på är istället att de inte ska vara överdrivet våldsamma eller på annat sätt vara olämpliga.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Kirby Mass Attack (DS)

Kirby Mass Attack är ett tydligt exempel på ett spel som är perfekt designat för en handhållen titel till Nintendo DS. Det passar alla åldrar, det är enkelt att spela men svårt att bemästra och det är löjligt beroendeframkallande.

Recensent: Robert Johansson


Toki Tori (PSN)

Just den där känslan av att ha lyckats med något som till en början verkade omöjligt är bland det bästa man kan få ut av ett spel. Toki Tori  levererar den känslan gång på gång och får mig samtidigt på väldigt gott humör med sin charmiga speldesign.

Recensent: David Wahlström

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Go Vacation (Wii)

Go Vacation innehåller något att göra med vart och ett av dina plasttillbehör och öppnar upp en värld för dig att besöka och leka i. Jag tycker dock inte att detta partyspel sticker ut tillräckligt med tanke på hur lång tid som gått. Istället placerar jag Go Vacation i samma betygsfack som Wii Party från i fjol.

Recensent: Jimmy Wilhelmsson

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

The Sims 3: Husdjur (PC)

Expansionen är i sin helhet gedigen och för den som önskar ges mycket spel för pengarna i The Sims 3: Husdjur. Att gulla med djuren kan vara  kul, men låt inte de söta hårbollarna lura dig – detta är The Sims ut i fingerspetsarna och är du inte intresserad av konceptet tidigare är det tveksamt om du kommer att bli det bara på grund av Husdjur.

Recensent: Mikael Åkesson


The Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)

The Legend of Zelda: Skyward Sword är en efterlängtad del i det stora Zelda-komplexet och den sista på Wii-plattformen av denna generation. Äventyret är lika storslaget som vi är vana vid, men hindras något av den rörelsekänsliga kontrollen som jag fortfarande inte tycker kommer till sin rätt.

Recensent: Jimmy Wilhelmsson

 


2 svar till “Bra spel för barn, vecka 46 2011”

  1. Hej!
    Såg det här gamla inlägget om spel för barn och tänkte höra om du har några tips på spel från 2013?

  2. Hej, tyvärr lade jag ner dessa återkommande barnspelsrecensioner från Eurogamer. Det jag egentligen gjorde var att plocka ut spelen som har PEGI-märkning för 12 år och nedåt från Eurogamers samlade recensioner – och kanske kan du manuellt göra samma sak?

    Eurogamers samlade recensioner hittar du i kronologisk ordning här: http://www.eurogamer.se/?type=review

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *