Årets julkrubba enligt Lucas-evangeliet


I år blev det en lite speciell julkrubba för familjen. Istället för en traditionell(?) julkrubba enligt något av Bibelns evangelier blev det en roligare sådan från Lucas-evangeliet.

Förvisso är jag inte riktigt klar med den; halva saknas och jag har fortfarande inte dragit in ljus – men eftersom jag ville blir klar till jul snyggade jag till den så den går att visa iallafall.

En wampagrotta är bra mycket effektfullare utan wampa, kom jag på. Luke hänger där i sin ensamhet och försöker nå sin ljussabel – det funkar bättre rent estetiskt än att behöva trycka in en ganska ful plastvariant av ett hårigt snömonster.

I vilket fall beslutade jag mig för att skippa själva wampan, och jag tycker det blev mer effekt.

Strömmen är som sagt inte dragen än, jag har bara lyst in med en ficklampa för att skapa effekt. Halva stämningen i ett diorama görs just av ljuset, har jag märkt – det har otroligt stor betydelse.

Andra halvan kommer att bestå av exteriör där Han letar i snöoväder, nyss avstigen från sin tauntaun. Jag funderar fortfarande på hur och om jag ska försöka mig på att göra någon snöyra. Och om jag ska dra el till den biten också.

Jag publicerar det hela i en ny serie bilder när det är klart, plus lite bilder från hur det gick till att bygga det.

Fram tills dess får ni alla ha en riktigt trevlig fortsättning på julen!

 


3 svar till “Årets julkrubba enligt Lucas-evangeliet”

 1. Musiken var vacker. Men vem är lukas som hänger upp och ner och vad är en wamp och
  var är krubban med jesusbarnet, Ursäkta, men jag fattar ingenting?Vi kan ta det nästa
  gång vi ses.Tack än en gång för en god och kul jul.

 2. ”all I want for christmas is Luukeeee..” Riktigt snyggt och suverän snöeffekt! Snöspray? Såg mycket bra ut. Valet att exkludera Wampan är inte så tokig idé, finns det möjlighet att bygga in honom utanför synfältet så endast skuggan av honom syns när man sätter på ljuset? det var bara en dum tanke jag fick :) god jul!

 3. @mormor: Det är en Star Wars-grej. Fråga Varg nästa gång ni ses så kan han förklara :)

  @Henrik: Ja, det är snöspray. Det är ganska dyrt och väldigt odrygt, så man får veta exakt var man ska använda det. Det finns ingen möjlighet att bygga den utom synhåll men möjligtvis kan man ska skuggan på annat vis genom en lampa. Jag ska fundera på det där när jag färdigställer det hela.

  God Jul på dig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *