Bra spel för barn, vecka 2 2012

18 januari, 2012 av: Jimmy Wilhelmsson  

Fortfarande glest med recensioner under januari månad, men vi tuffar på så länge vi har något alls. Denna vecka har Eurogamer.se bara ett enda spel som kan räknas som barn- eller ungdomsspel och förmodligen brakar det inte loss igen förrän framåt februari.

I februari släpps ju dessutom PlayStation Vita, så då kan vi förmodligen räkna med en nätt liten lavin av recensioner av lanseringstitlarna.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Boom Street (Wii)

”Mixen av Mario och Dragon Quest känns [också] minst sagt forcerad och även om vi faktiskt haft några roliga stunder med Boom Street känns det svårt att rekommendera det. Det finns en hel del spel av den här typen med betydligt högre kvalitet vid det här laget och den verkliga förebilden är fortfarande att föredra.”

Recensent: Joakim Håkansson

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Blandat
Etiketter: , ,

Kommentarer

2 kommentarer till “Bra spel för barn, vecka 2 2012”
  1. Thomas skriver:

    Intressant sida, kommer besökas kontinuerligt hädanefter.

    Ha det!

  2. Spelpappan skriver:

    Kanon, det är tunt med recensioner just nu – men i takt med att det släpps fler spel inom kort kommer de också att bli fler. Jag filtrerar som sagt bara ut de recensioner som gäller barn- och ungdomsspel, alltså sådana med högst 12 i PEGI-ranking.

Kommentera