Skön Retromusik – Commodore 64 fyller 30!


Det har varit mycket skriverier om gamla hemdatorn Commodore 64 nu, och det är kanske inte så konstigt att det kulminerar eftersom den nu i dagarna fyller 30 år.

År 1982 visades nämligen den innovativa lilla brödburken upp för de imponerade besökarna på prylmässan CES i Las Vegas. Men för mig är 1987 året som sticker ut bland alla övriga.

På Eurogamer.se har vi varje torsdag en Veckans Retrokanon där vi presenterar ett gammalt spel som imponerade på sin tid. I dag är denna spalt utbytt mot en liten hyllning av Commodore 64 och de 30 år den hängt med.

Jag tänkte inte skriva särskilt mycket mer än så, utan nöjer mig med att återge de tre musikstycken – alla från guldåret 1987 – jag satt ihop tillsammans med bilder från varje spel i fråga. Varsågod.

I morgon hade jag tänkt att det skulle bli lite skriverier om Alvar.

 


2 svar till “Skön Retromusik – Commodore 64 fyller 30!”

  1. Defender of The Crown.. kommer ihåg att jag hade grova problem med att komma någonstans i det när jag var liten knådd. Testade en version till GBA för ett par år sedan, och då var det snarare åt andra hållet.. dvs, Nintendofierat och allmänt simpelt.

    Härlig musik, som vanligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *