Alvar lär ut bokstäver

28 juli, 2012 av: Jimmy Wilhelmsson  

Alvar börjar nu mycket ytligt förstå sig på bokstäver och siffror, iallafall till en sådan grad att han fattar att vi andra faktiskt utläser något av dem. Och även om han inte kan några så hänger han med när vi räknar och försöker uttala bokstäverna till honom.

Glädjande nog tycker han dessutom att Fem myror är fler än fyra elefanter är skitkul.

De flesta barn gillar tecknat, så givetvis är elefanterna roligast. Det tyckte även jag, vill jag minnas. Kul att så pass gamla tv-program fortfarande kan göra lite nytta.

På väggen i rummet hans sitter den gamla griffeltavla jag själv lärde mig läsa och räkna på. Den har alfabet, kulram och dessutom klockan i en enda ram – och nyligen fattade han också, motvilligt, att kritorna bara ska användas på just den tavlan. Och inte på mattan, exempelvis…

Efter att själv ha blivit lite instruerad i hur bokstäverna ser ut och uttalas bestämde Alvar sig för att ge pappa en lektion i hans eget säregna sätt att uttrycka sig.

Ha en fortsatt trevlig lördag, allihop.

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Blandat
Etiketter:

Kommentarer

En kommmentar till “Alvar lär ut bokstäver”
  1. mormor Ulla skriver:

    Det du Jimmy,ett nytt språk,alvarismen, verkar lite knepigt,
    men med lite övning och en så charmig lärare går det nog.
    kram Ulla

Kommentera