Spelpappan återskapar Mos Eisley cantina, del 2


I våras berättade jag att ett mycket långsiktigt projekt är att bygga ett diorama över cantinan i Star Wars. Detta blir det första diorama som inte riktigt passar i den bokhylla jag ursprungligen började bygga för, och tillika ett projekt jag inte riktigt vet hur jag ska få plats med :)

Mitt krux då var hur jag skulle göra möblerna, här har jag nu kommit lite längre. Jag har åtminstone fått några idéer.

Fåtöljerna och borden är av en viss design i Mos Eisleys cantina, det känner de flesta till som sett filmen. Stolarna har jag gjort sedan tidigare av kartong, wellpapp och klister, men borden visste jag inte riktigt hur jag skulle få till. Det finns ett ”originalbord” som Kenner tillverkade för en del figurer, men dels kostar dessa en slant att skaffa (om jag vill ha sex stycken) och dels är det trevligare att göra grejerna själv.

Sedan dess har jag målat fåtöljerna i den lädernyans jag ville ha. Det syns kanske inte klockrent i bilden nedan, men det handlar om tre nyanser av brunt – en basmålning i mellanbrun, en ljusare nyans på själva lädret och en mörkare i skarvarna för att ge en skuggeffekt. I ljus ser det kanske inte jättebra ut, men ha i åtanke att cantinan är mörk med bara sparsam belysning när den är klar.

Men åter till borden; kruxet är att få det runda bordet att bli jämnt och snyggt – och dessutom ska det gå att borra hål i mitten av ”bordsskivan” för att få dit en lampa jag sedan kan stoppa LED-belysning i. Min första lösning blev att helt enkelt skära av änden av en vanlig toarulle och dra samma wellpapp runt den som jag använt till fåtöljerna.

Bordet som Kenner tillverkade ser du i framkant, och fåtöljerna som står på tork till höger är bara grundmålade med första bruna nyansen.

Därefter skar jag ut en bit kartong som bordsskiva och för att få en rund kant på bordet tog jag en bit sladd, drog ut trådarna och skar upp den på mitten och klistrade på som kant. Det blev inte helt snyggt och jämnt, men väldigt billigt :) När väl väggar och allt är byggt tror jag nog att denna lösning kan fungera, det beror lite på hur ljuset faller när väl belysningen står på bordet i fråga.

Och när det väl är målat och klart ser det ut ungefär så här; det är lite mörkare än Kenners original, men det är så jag vill ha det. Idén är att skapa sex likadana bord och alltså även låta dem få en lampa i mitten, lite som bordet du ser i filmscenen här under.

Well, så kan det vara – ibland tar även små detaljer riktigt lång tid att färdigställa. Men det viktiga är att det faktiskt blir ungefär som man vill.

Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll – har du tid kan du ju flukta in dagens recension av LittleBigPlanet Vita på Eurogamer.se

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *