Spelpappan skapar ny sajt för dioraman


Om du kikar förbi här på Spelpappan.se då och då vet du kanske att jag inte bara skriver om spel, utan även om annat – oftast retro- eller barndomsrelaterat – som dyker upp. För något år sedan fick jag en idé att bygga lite på Star Wars-dioraman, något jag fortsatt med i maklig takt.

Nyligen fick jag en idé att presentera dessa dioraman separat, för att de eventuellt kan vara lite svåra att hitta här i bloggröran – och sagt och gjort…

Att bygga dioraman har varit en kul sysselsättning under mörka vinternätter, och även om jag inte har lika mycket tid över att göra detta längre så har verksamheten inte avstannat – den rör sig bara något långsammare :)

Det händer att folk hör av sig lite då och då gällande mina och andras dioramor, främst från min YouTube-sida. Flera bor utanför Sverige och varken kan eller orkar plöja igenom det svenska materialet här på Spelpappan, och andra tycker bara det är klumpigt – därför har jag skapat sajten www.starwarsdiorama.com och kommer att lägga ut alltifrån bilder och filmer från färdiga dioramor till inspirationsmaterial, tillvägagångssätt och en del bilder som tagits under byggandets gång.

starwarsdiorama_com

Jag kommer alltså att fortsätta skriva om mina byggen här, men för en mer samlad och lättillgänglig sammanfattning av allt som har med dioramorna att göra är denna bild- och filmsajt bättre – och strukturen möjliggör mer fokus på det grafiska än denna, något mer texttunga, blogg.

Så var det med den saken – har du själv någon intressant pyssel- eller byggsida är du välkommen att föreslå länkbyte. Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll.

 


6 svar till “Spelpappan skapar ny sajt för dioraman”

 1. Spännande! Men – du tror inte att du kommer att få påhugg från några suits för att du använder Star Wars i domännamnet?

 2. Jag vet faktiskt inte; det är Disney som äger varumärket nu. Den är en fansajt, den är inte kommersiell och den porträtterar deras egna produkter – inga bootlegs.

  Det är saker som säkert inte har någon juridisk betydelse, men ur mitt perspektiv hoppas jag givetvis att det är ok. Domännamnet är tänkt att berätta precis vad det är, inte att snylta på något för egen ekonomisk vinning.

  Vi får helt enkelt se.

 3. Hej Spelpappan,

  Sprang (nåja) av en slump på din sida så sent som igår eftermiddag.
  Har nu ägnat min lediga tid med att sitta, stå samt ligga och läsa igenom de flesta av dina inlägg.
  Fantastiskt trevlig blogg du snickrat samman!

  Eftersom jag är en sucker för både Star Wars toys och modellbygge/pyssel blev jag extra förtjust i dina dioramabyggen (Hurra för frigolit!).
  Har även tipsat mina lurkande vänner inne på samlastarwars.se om din sida :-)

  Ha en bra dag!

 4. Hej Ghazkull, tack för de orden. Det är alltid kul när nya ansikten hittar hit :)

  Det har blivit mindre dioramabyggande under 2013, men det kommer förmodligen att bli ändring på det redan nu i sommar. Jag planerar att skriva lite sammanställande om de byggprojekt jag har på gång och ungefär i vilken fas jag är.

  Vad gäller starwarsdiorama.com så kommer sidan att byggas ut och fixas till; både utseende och innehåll är lite temporärt just nu; jag kommer även att skriva lite om mina material och hur jag brukar jobba med dem. Man ska dock komma ihåg att jag fortfarande är en nybörjare när det gäller dioramabyggen.

  Frilogit är grymt att jobba med :) Billigt och hyfsat lätt att både forma och måla. Tipsa alla du känner :D

 5. Den ligger fortfarande uppe, men nej – jag har inte haft tid eller lust att bygga dioraman på länge. Men de står alla uppe på kontoret :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *