Brädspelet Reality går åter att köpa

12 mars, 2013 av: Jimmy Wilhelmsson  

Det är nu nästan ett år sedan jag fick chansen att berätta historien om brädspelet Reality som drog ner moralpanik över hela Sverige under 1995. ”Knarkspelet”, ”Alla spels värsting” och ”Monopol för brottslingar” har det blivit kallat – alltihop innan spelet ens var släppt.

Nu, nästan 20 år senare, finns det till salu igen. Och inte nog med det; det är originalspel som säljs – och alltså inte nyversioner.

När jag träffade Richard Öhman – eller Fat Fay, som hans produktionsbolag på den tiden kallades – för en knapp vecka sedan, berättade han att en webshop ”snart” var i antågande. Det hade jag i och för sig hört honom säga i drygt nio månader – men nu verkade han faktiskt mena det.

fat_fay_ariman_reality_1

I kväll plingade det till i telefonen med en uppmaning – ”kolla nu, nu ska det vara live”.

speletreality.blogspot.se kan du nu alltså köpa Reality igen. Det handlar om 400 exemplar av spelet som Richard Öhman av olika anledningar aldrig satte ihop och som aldrig tog sig längre än till hans vind i centrala Lund.

Nej, sajten vinner kanske inga Guldägg eller ens webbsidetävlingar – men den gör vad den ska.

Reality (2)

Nu hoppas vi att sajt och betalningslösning fungerar som den ska, så att alla som längtat efter de sista exemplaren av Reality ska få sitt lystmäte.

Om du vill går det även att gilla Reality på Facebook.

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

3 kommentarer till “Brädspelet Reality går åter att köpa”
 1. Johan Örtman skriver:

  Träffade Richard i Lund idag och köpte ett ex! Tack än en gång för att du lade ut den artikeln! :)

 2. Spelpappan skriver:

  Super – jag hoppas att de bortglömda spelen försvinner i rask takt, så att fler kan ta del av underhållningen. Sprid!

  Vad finns det för brädspelsforum nuförtiden? Har Sverok något? Jag är inte helt inkopplad, spelar mest med ett internt gäng från förr.

 3. Johan Örtman skriver:

  Bräddpel.net kanske? Var ett tag sen jag kikade in så vet inte direkt hur aktivt det är idag. Annars blir det mest att man hänger på Boardgamegeek. :)

  Ja! Hoppas verkligen folk köper det, karln var mucho sympatico!

Kommentera