Ensamma Vargen RPG och kartor från Magnamund


Det är sällan jag lyckas researcha och skriva om något utan att jag lyckas köpa något på mig i processen.

För två veckor sedan skrev jag om det lilla brädspelet Bråket på Ragadorns Värdshus ur Boken om Magnamund, och givetvis kunde jag inte låta bli att hitta några saker jag bara måste ha.

Utvecklingen av Ensamma Vargen-världen har gått vidare, även efter det att böckerna ansågs färdigskrivna. På senare tid har ytterligare några böcker kommit till, men fortsättningsvis är det bara tolv av dem som översatts till svenska – och det lär inte bli fler.

Men däremot har det hunnit hända en del andra saker. Författaren Joe Dever hjälpte August Hahn, Matthew Sprange och Tony Parkes att utveckla sitt regelverk för ett komplett rollspel som utspelar sig i Magnamund, den kontinent där Ensamma Vargens äventyr utspelar sig.

lone_wolf_rpg_1

Det visade sig vara svårt att få tag på denna i Sverige, men eftersom rollspelsregelböcker intresserar mig rent generellt – även om jag aldrig har tid eller möjlighet att spela dem – kände jag bara att jag måste ha ett exemplar.

Lösningen blev, som så många gånger förr, att beställa den från Amazon – som dessutom hade ett begagnat exemplar inne, och till ett bra pris och fraktpris. Jag tror att jag betalade drygt 300 kronor inklusive fraktkostnad.

magnamund_map_collection_1_2

En annan grej jag snubblade på var dessa specialgjorda kartor i hård kartong som är trevliga att ha för den som spenderat delar av sin ungdom i Magnamund. Förmodligen kommer jag att rama in dem och hänga i något av mina kontor någonstans – jag planerar att skaffa en samling rollspelskartor att ha inramade på väggen som inspiration.

magnamund_map_collection_1_1

Kartorna skaffade jag på en särskild sajt som Joe Dever är inblandad i på ett hörn, sägs det. De kommer med ett sigill och vad som sägs vara Devers personliga signatur. Om detta kan man vara både tillitsfull och misstänksam, men oavsett vilket är kartorna vackra och detaljerade.
Jag gillar dem skarpt.

Det första paketet innehåller fyra kartor (Sommerlund, Durenor, Dessi och Vassagonien) och det andra lär vara på väg nu under våren. Det hela kostade drygt 150 kronor inklusive frakt.

Så var det med – därmed är Ensamma Vargen-suget mättat för tillfället, och jag sätter mig i länstolen för att läsa.

 


8 svar till “Ensamma Vargen RPG och kartor från Magnamund”

  1. Haha, jajemän – far och flänger, vet du :) Har en stol här och en där.

  2. Whoa. Kartorna var ju bland det bästa med Ensamma Vargen-böckerna, och de här ser lika fantastiska ut. Förresten, räcker dina kontorsväggar till alla 36 kartor?

  3. Jag är lite osäker på om jag kommer att satsa på samtliga kartor, det är ju ändå Sommerdal och Durenor som är tuffast – men min tanke är nog att ha plats för även andra kartor som ligger mig varmt om hjärtat, typ Midgård, Tamriel, Ferelden – och Zorakin. Det blir nog en bild på det vid tillfälle, då jag ramat in och fått upp grejerna.

  4. Hmm….blir lite inspirerad av din passion kring ensamma vargen. Skulle också vilja ha dessa kartor. Men det blir nog på ”kontoret” de får sättas upp. Svårt att övertyga regeringen hemma om varför jag ska sätta upp något som mer ser ut tillhöra ett barnrum än en man på 38 år :-)

  5. Ett kontor är en fristad. Där hamnar saker i den ordning som behövs för att frid och inspiration ska flöda. All annan inredning har lägre prioritet.

  6. Ensamma vargen (både böckerna och rollspelet) kommer att ges ut på nytt på svenska med start i november: http://goo.gl/4rjKJ5

    Förhoppningsvis blir det fler än tolv böcker den här gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *