Spelpappan bygger bordtennisbord för utebruk


Sista veckan innan semestern kör jag till hälften från Småland och det lilla huset här. Jag har under en tid haft en MDF-skiva stående i källaren, som jag tänkt använda till något dioramaprojekt.

Men efter den hårda vintern ser jag nu att den så smått börjat få beläggning av mögel och annat, så det är dags att göra något av den. Och varför då inte bygga ett pinigsbord, som jag så länge velat ha? För utomhusbruk!

Bordtennis är kul, men jag är normalt bara bra på det om jag får spela kontinuerligt – vilket jag sällan gör. Att bygga ett bordtennisbord för utomhusbruk kändes därför perfekt. Skivan är inte i fullstorlek för ett pingisbord, men helt ok för att bara spela på skoj på.

Först och främst behövs en ställning med ben, och för detta ändamål införskaffade jag ett trädgårdsbord för några tior i en av byns loppisar. Därefter skruvade jag fast skivan i bordet, så att den ligger stadigt.

pinigs_spelpappan

Därefter måste skivan målas med oljefärg för att klara regn och dagg; utan grundfärg klarar den inte vinter men jag hade ändå tänkt ställa in hela rasket någonstans när sommaren är slut och vi inte längre spelar pingis. Två dragningar gör att den förhoppningsvis ska tåla svensk regnsommar någorlunda väl. När allt är torkat och klar tejpar eller målar jag dit de vita streck som behövs.

Som nät tänkte jag använda mig av två skruvtvingar från Biltema och kanske en kartongskiva, som rentav uppgraderas till en plexiskiva i framtiden – så att den går att se genom? Detta blir ett av morgondagens göromål.

pinigs_spelpappan_2

UPPDATERING: Jag hittade faktiskt ett ganska bra nät i en leksaksaffär, så det blev denna lösningen istället. Riktigt tjusigt, se bara ovan.

spelpappan_alvar

Min sambo fyndade förresten på samma loppis ett Nintendo Game & Watch-spel som inte fungerade av typen Oil Panic.

Priset var satt till en tia, men eftersom de inte visste om det gick att spela på fick hon det för halva priset…efter ett batteribyte går det som smort. För fem spänn! :)

oil_panic_spelpappan

Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll!

 


4 svar till “Spelpappan bygger bordtennisbord för utebruk”

  1. Hade du en hel skiva till själva spelbordet? Eller tror du man kan sätta ihop flera mindre träplankor?
    Vad hade du för mått på själva spelbordet?
    Tack för dina tips Min son vill så gärna ett sånt, men dom är så dyra att köpa nya
    // Helena

  2. Hallå! Ledsen för sent svar. Yes, jag använde en hel skiva – men den tålde bara att stå ute några vintrar, sen svällde den. Att sätta ihop mindre plankor tror jag inte blir så bra, nej – det kommer att bli skarvar och annat som bollen studsar snett på. Måtten minns jag faktiskt inte, det var en hel skiva jag köpte – så det fanns liksom inget större.

  3. Givetvis är studsen inte exakt lika bra som på ett riktigt bord; men tillräckligt bra för att lira på det. Däremot måste bordet inomhus över vintern, gärna på ett torrt ställe så att bordet inte börjar mögla eller värre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *