Ett 20-tal utvalda till kommande boken, C64 Made Me Who I Am


En stor del av min tid går just nu åt att planera intervjuer för den kommande kaffebordsboken om digitala ungdomshjältar från 1980-talet, C64 Made Me Who I Am. Senaste nytt är att jag tillfrågat och fått jakande svar av ett drygt 20-tal intressanta människor som alla har olika berättelser och livsöden.

Redan i morgon, fredag, sätter jag igång arbetet med de första intervjuerna.

C64 Made Me Who I Am ska kunna vara en bok för alla. Det innebär att jag inte enbart kommer att rikta in mig på den så kallade C64-scenen, utan har även vänt mig till människor som i dag sysslar med lite olika saker – flera av dem inte alls tekniskt orienterade – men vars liv formades av att växa upp med gränsbrytande teknologi som en C64 innebar.

c64_libraryJust nu planerar jag att låta kaffebordsboken ha fokus på det grafiska, med mycket bilder och ett tydligt bildspråk som skiljer de olika karaktärerna och deras berättelser åt. Grundtanken är att varje person ska lämna efter sig något som läsaren ska minnas och komma ihåg – och att ingen ska vara den andre lik. Efter att ha diskuterat med en mängd olika tänkbara kandidater är jag övertygad om att detta är möjligt; allt handlar om hur väl jag lyckas fånga in det.

Framåt hösten hoppas jag ha några exempel klara, och kommer då förmodligen att presentera minst ett smakprov här på Spelpappan – så att vem som helst som känner sig manad kan komma med synpunkter och förslag. Vid denna tid kommer jag också att marknadsföra hela projektet; just nu skriver jag bara om det precis här.

Det finns fortfarande möjlighet att vara med, även om jag måste vara restriktiv med sidutrymmet. Hör bara av dig om du har tips eller idéer.

Är du en teknikbejakande person, kille eller tjej, som växte upp med en C64 och vet med dig att detta påverkat resten av ditt liv? Har du fina berättelser att dela med dig av från denna tid? Hör gärna av dig till mig här bland kommentarerna här eller på C64mademewhoiam.com.
Eller e-posta mig på jimmy@spelpappan.se eller twittra till @spelpappan.

Mellan varven är jag faktiskt dessutom oftast bara ledig. Och ruvar på nya projekt i Småland.

Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll!

 


2 svar till “Ett 20-tal utvalda till kommande boken, C64 Made Me Who I Am”

  1. Sajten behöver vara på engelska för att icke-svenskar ska förstå konceptet. Vilket språk boken blir på återstår att se, men den skrivs initialt på svenska. Blir det riktigt bra kan man väl tänka sig översättningar till engelska och tyska, men det återstår ju att se längre fram.

    Det viktiga är att arbetet kommer igång, och det är det nu :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *