Femton retro-omslag som snart pryder min vägg

9 september, 2013 av: Jimmy Wilhelmsson  

Sommarens fokus på spelomslag, främst äldre sådana, rasar oförtrutet vidare. Du kan här läsa om min rant kring varför det finns så få posters från gamla C64-spel att köpa. Jag ägnade dessutom några dagar åt att jaga illustratören av omslaget till Defender of the Crown från 1986.

Det som hänt sedan sist är att jag just nu skriver på en ny text om ett annat gammalt klassiskt omslag – men jag har också hittat bra grejer på eBay.

Har du tillräckligt hög upplösning på bilderna från spelomslag kan du såklart skriva ut dem själv på matt eller glansigt fotopapper. De flesta hemmaskrivare fixar dock bara max A4, men på eBay erbjuder en verksamhet alltså A3-utskrifter av inscannade spelomslag från förr.ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.Nej, det är förmodligen inte samma kvalitet som posters i allmänhet – men jag är beredd att prova i vilket fall, så jag har beställt ett gäng ur den stora flora av omslag som gick att välja.

Här nedan ser du vilka A3-posters jag tänkt pryda mina kontorsväggar med. Eller iallafall lägga till en samling.

poster_wizard_of_worposter_the_trapdoorposter_space_invadersposter_river_raidposter_pitfallposter_gorfposter_ghost'n_goblinsposter_fist_iiposter_eliteposter_crystal_castlesposter_commandoposter_choplifterposter_bubble_bobbleposter_aztec_challengeposter_arkanoid

Om det blir bra eller dåligt återstår att se; jag ser det som en slags recension. Men visst tror jag faktiskt att kvaliteten kan vara helt godtagbar; men jag återkommer alltså när de är här.

Ha en fortsatt trevlig måndagskväll!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Spel & Data
Etiketter: , ,

Kommentera