Så blev de femton retroomslagen jag beställde


För en dryg vecka sedan beställde jag nytryck av ett gäng omslag från gamla kultspel, främst från Atari- och C64-plattformen.

Då det handlar om en digital kopia från en A3-skrivare från en kille i England är det inte riktigt klart vilken kvalitet slutresultatet har. Därför beslöt jag mig för att redogöra för respektive omslagsposter här.

Totalt handlar det om femton stycken omslag som jag hämtade ur en samling på flera hundra.

2013-09-17 20.17.12De flesta är inscannade direkt från omslagen, och i de fallen håller de oftast hyfsat hög kvalitet för de cirka 35 kronor varje A3-omslag kostar. I en del fall handlar det om mindre reklammaterial, och då kan kvaliteten variera.

På det hela taget håller scanningarna så hög kvalitet som går att förvänta. Det är tydliga raster på nära håll, men kom ihåg att dåtidens tryckteknik förmodligen gjorde att de inte var glänsande tydliga ens i original. Det jag främst kikar på är skärpan, färger och hur skadat eller nött originalomslaget som stått som källa verkar ha varit.

Omslag som höll bra kvalitet:

poster_wizard_of_worposter_ghost'n_goblins

poster_crystal_castlesposter_commando

poster_pitfall

Omslag som höll godtagbar kvalitet:

poster_the_trapdoorposter_river_raid

poster_space_invadersposter_elite

poster_aztec_challengeposter_bubble_bobble

Omslag som höll dålig kvalitet:

poster_choplifterposter_arkanoid

poster_fist_ii

Det finns alltså ordentligt mycket mer att välja på. Samtliga retroposters kom i en fyrkantig låda, och inte i en rulle – kanske för att jag beställde så många som 15 stycken? I vilket fall är det klart bättre att de inte är hoprullade, anser jag.

Då ska bara lite ramar ordnas, och sen får några väggar nytt tillskott av gammal spelglans. Nu…nu ska jag återvända till instruktionsvideon i hur man omvandlar 2d-sprites till 3d-modeller…

Ha en fortsatt trevlig onsdagskväll!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *