Svenska Eurogamer stänger – PSbloggen öppnar


Jag har under tre års tid varit del av redaktionen för Eurogamer.se – en sida som nu kommer att stängas. Istället flyttar stora delar av Eurogamers redaktion till PSbloggen.se, en sida helt dedikerad till Sonys spelprodukter inom PlayStation-sortimentet. Men givetvis helt oberoende.

Vi smygstartade faktiskt redan i veckan – kolla in PSbloggen.se. Det är en slags återgång till det format vi körde på gamla hederliga PS3bloggen.se.

Nyss hemkommen från en långhelg på Island har jag inte haft tid att jobba med december månads texter; men jag har några riktigt trevliga intervjuer kvar innan det blir julledigheten för det mesta av slanten. Sen kanske jag även kan släppa en eller annan bra nyhet också mellan varven.

Folk som hängt med ett tag vet hur turerna har gått för mig och mitt skrivande om spel. Det inleddes med att jag strax efter PS3-lanseringen tog kontakt med Toby Lee på PS3bloggen.se och undrade om jag fick skriva av mig lite. Det gick bra och vi blev ett tajt litet gäng som skrev om PS3-spel, -trender och -nyheter i några års tid.

En del av texterna från den tiden har jag senare lyft över till Spelpappan för att bevara dem.

psbloggen_logo

2010 bytte vi från PS3bloggen till svenska Eurogamer, ett äventyr som var både spännande och utmanande men som nu alltså avslutas. Samma sommar startade jag även Spelpappan.se för att rapportera för nära och kära om vår graviditet med Alvar; någonstans mitt i denna process insåg jag hur mycket kul från barndomen jag hade kvar och mindes – och hur allt från förr i tiden hänger ihop med det nya. Det var ungefär så Spelpappan av i dag blev till.

Men…nu öppnar vi alltså PSbloggen.se, en slags återgång till PS3bloggen.se men ändå inte. Sista året på Eurogamer.se skruvade jag ner tempot för att jag helt enkelt inte hade tid – och tanken på PSbloggen är att jag ska skriva krönikor om barn, föräldrar och tv-spelande.

psbloggen_artikel_1Första inlägget publicerades i veckan: Till alla vilsna föräldrar till tv-spelande barn.

Annars kommer det att bli en del skrivande under 2014. Jag har ju sedan tidigare berättat att jag kommer att köra en del retrotexter i tidningen TechWorld och jag har även fått en förfrågan att skriva i Amiga Forum, föreningen Swedish User Group of Amiga, SUGA, släpper några gånger om året.

En artikel där dyker upp inom kort, skulle jag tro.

I övrigt håller jag för fullt på med att intervjua och skriva på materialet till C64 Made Me Who I Am, boken alla 70-talister vill ha – en kaffebordsbok om de digitala hjältar som växte upp med Commodore 64, världens första sociala dator, och hur den påverkade deras liv i en värld som annars var ganska datorlös. Det är ett fantastiskt roligt projekt och som det ser ut nu kommer den att innehålla helt otroligt intressanta berättelser som beskriver dåtid och samtid på samma gång.

Jag lär återkomma om detta. Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *