I september 2014 släppte jag GENERATION 64, en maffig bok om de unga som växte upp med hemdatorn Commodore 64! Du läser mer om den här.

Generation 64 är tyvärr slutsåld sedan en tid tillbaka, och det är tveksamt om den kommer att tryckas i en tredje upplaga. Om så ändå blir fallet hör jag givetvis av mig.
 

Jag söker dig med Commodore-tatuering

6 april, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

Arbetet med min kommande bok, Generation 64, går vidare. Det blir många sena nätter och ganska lite tid över till annat, men så är det ju när man sysslar med något som är riktigt roligt.

Nu har jag en idé om att inkludera i boken ett litet kapitel om de hängivna C64-fansen – och skulle vilja illustrera detta med människor med Commodore-tatueringar. Har du en? Hör då gärna av dig till mig.

Generation 64 är ju min kommande kaffebordsbok som belyser den sociala undergroundrörelse bland ungdomar som ledde till de svenska exportframgångar inom IT, spel och underhållning vi i dag tar för givet – och som kretsade kring hemdatorn Commodore 64.

kaos_tattoo_c64Jag har pratat med ett antal kända och okända svenskar och kommer att delge läsaren mängder av berättelser om hur Commodore 64 fungerade som en mötesplats för unga. Bakgrunden till hela vår sociala tillvaro på nätet grundar sig i tiden då hemdatorn blev social, snarare än bara en samling kretsar och chip.

Nu vill jag hitta dig som har en Commodore-tatuering av något slag för att ha med i boken. Jag har redan träffar några av er, men vill gärna träffa fler.

Om du har en Commodore-tatuering kan du väl skicka en bild på den samt en liten beskrivning av dig själv till mig på jimmy@spelpappan.se, så snackar vi vidare.

Stort tack – och hoppas vi hörs!

 


Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Jag har även gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur. Jag driver även förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.


I september 2014 släppte jag GENERATION 64, en maffig bok om de unga som växte upp med hemdatorn Commodore 64! Du läser mer om den här.

Generation 64 är tyvärr slutsåld sedan en tid tillbaka, och det är tveksamt om den kommer att tryckas i en tredje upplaga. Om så ändå blir fallet hör jag givetvis av mig.

Kommentarer

2 kommentarer till “Jag söker dig med Commodore-tatuering”
  1. KristerP skriver:

    Tror jag känner helt rätt snubbe för dig – har skickat länken så får vi se hur intresserad han är :)

  2. Jimmy Wilhelmsson skriver:

    Ah perfekt. Ska bli intressant :)

Kommentera