Jag söker dig med Commodore-tatuering

6 april, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

Arbetet med min kommande bok, Generation 64, går vidare. Det blir många sena nätter och ganska lite tid över till annat, men så är det ju när man sysslar med något som är riktigt roligt.

Nu har jag en idé om att inkludera i boken ett litet kapitel om de hängivna C64-fansen – och skulle vilja illustrera detta med människor med Commodore-tatueringar. Har du en? Hör då gärna av dig till mig.

Generation 64 är ju min kommande kaffebordsbok som belyser den sociala undergroundrörelse bland ungdomar som ledde till de svenska exportframgångar inom IT, spel och underhållning vi i dag tar för givet – och som kretsade kring hemdatorn Commodore 64.ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.kaos_tattoo_c64Jag har pratat med ett antal kända och okända svenskar och kommer att delge läsaren mängder av berättelser om hur Commodore 64 fungerade som en mötesplats för unga. Bakgrunden till hela vår sociala tillvaro på nätet grundar sig i tiden då hemdatorn blev social, snarare än bara en samling kretsar och chip.

Nu vill jag hitta dig som har en Commodore-tatuering av något slag för att ha med i boken. Jag har redan träffar några av er, men vill gärna träffa fler.

Om du har en Commodore-tatuering kan du väl skicka en bild på den samt en liten beskrivning av dig själv till mig på jimmy@spelpappan.se, så snackar vi vidare.

Stort tack – och hoppas vi hörs!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

2 kommentarer till “Jag söker dig med Commodore-tatuering”
  1. KristerP skriver:

    Tror jag känner helt rätt snubbe för dig – har skickat länken så får vi se hur intresserad han är :)

  2. Jimmy Wilhelmsson skriver:

    Ah perfekt. Ska bli intressant :)

Kommentera