Generation 64 i slutspurten

29 juni, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

Tycker du att det händer för lite på Spelpappan.se? Det beror inte på att semestern kickat in – utan tvärtom på att jag jobbar mer än någonsin på länge. Och dessutom med saker jag tror att du kommer att uppskatta.

Kommande boken om svenska C64-generationen är i slutspurten och jag och Kenneth Grönwall jobbar oss gråhåriga för att få ut bästa tänkbara produkt. Och nu är vi nära.

”Generaton 64: Commodore 64 gjorde mig till den jag är” kommer att hamna i butik i september. Förhandsbeställning gör du här – och i dag tänkte jag för första gången avslöja lite grann om vad du kan förvänta dig av boken.

Lite grann, inte alltför mycket :)ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.generation64_participantGeneration 64 är en kaffebordsbok i antologi-format, vilket innebär att jag intervjuat ett flertal kända och okända svenskar för att ge deras bild av vad Commodore 64 betytt för Sverige, IT-samhället och det svenska spelundret.

I dagarna har vi fotograferat intervjuobjekten och har bara några få eftersläntrare kvar.

Det sista arbetet består mycket av att slipa till de finaste diamanterna och avlägsna det som kanske inte riktigt håller. Vi satsar på hög kvalitet rakt igenom och har dödat många älsklingar under processens gång.

Det är kanske ännu inte så mycket jag kan avslöja – men jag kan åtminstone ge dig några kapitel kring de intervjuade att fundera på:

 • Spelarna
 • Musikerna
 • Hackarna
 • Grafikerna
 • Entreprenörerna
 • Spelmakarna


ANNONS

DATATRÖJAN är ett måste på demopartyt eller på arbetsplatsens afterwork. Visst, någon kommer säkert iklädd en Star Trek-tröja - men COMMODORE slår ändå högre! Välj mellan GENERATION 64 och GENERATION 500 (eller ta båda). Storlekar från S till XXL.

Pris: 239:- styck
Modell: Gildan Softstyle 100% bomull

Beställ den på Fandrake för gratis frakt!Det finns mer; detta är bara ett axplock av det vi vill avslöja i dag. Det här är just nu otroligt arbetsamt att jobba med – men också väldigt, väldigt roligt.

Tack för alla glada tillrop och er uppmärksamhet – med lite tur och skicklighet kommer media och svenska folket att uppmärksamma Commodore 64-folket på riktigt i höst.

Ha en fortsatt härlig söndagskväll!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

3 kommentarer till “Generation 64 i slutspurten”
 1. Markus skriver:

  Den mest efterlängtade boken det kommande halvåret.
  Det materialet som inte tas med i boken hoppas jag att man kan få ta del av i annan form. Kanske en liten e-bok vid sidan av att hämta här på bloggen (eller bara de som har förbeställt boken) kan vara något?

 2. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Stort tack! Det är en intressant förfrågan – och vi planerar väl något i den riktningen, ja. Det kräver ju dock att vi går igenom sådant material med de medverkande, såklart. Men det kommer förmodligen att bli lite extramaterial på ett eller annat sätt, absolut.

 3. Mindrax skriver:

  Skall bli gött när man får boken i september :)

Kommentera