Generation 64 i slutspurten


Tycker du att det händer för lite på Spelpappan.se? Det beror inte på att semestern kickat in – utan tvärtom på att jag jobbar mer än någonsin på länge. Och dessutom med saker jag tror att du kommer att uppskatta.

Kommande boken om svenska C64-generationen är i slutspurten och jag och Kenneth Grönwall jobbar oss gråhåriga för att få ut bästa tänkbara produkt. Och nu är vi nära.

”Generaton 64: Commodore 64 gjorde mig till den jag är” kommer att hamna i butik i september. Förhandsbeställning gör du här – och i dag tänkte jag för första gången avslöja lite grann om vad du kan förvänta dig av boken.

Lite grann, inte alltför mycket :)

generation64_participantGeneration 64 är en kaffebordsbok i antologi-format, vilket innebär att jag intervjuat ett flertal kända och okända svenskar för att ge deras bild av vad Commodore 64 betytt för Sverige, IT-samhället och det svenska spelundret.

I dagarna har vi fotograferat intervjuobjekten och har bara några få eftersläntrare kvar.

Det sista arbetet består mycket av att slipa till de finaste diamanterna och avlägsna det som kanske inte riktigt håller. Vi satsar på hög kvalitet rakt igenom och har dödat många älsklingar under processens gång.

Det är kanske ännu inte så mycket jag kan avslöja – men jag kan åtminstone ge dig några kapitel kring de intervjuade att fundera på:

  • Spelarna
  • Musikerna
  • Hackarna
  • Grafikerna
  • Entreprenörerna
  • Spelmakarna

Det finns mer; detta är bara ett axplock av det vi vill avslöja i dag. Det här är just nu otroligt arbetsamt att jobba med – men också väldigt, väldigt roligt.

Tack för alla glada tillrop och er uppmärksamhet – med lite tur och skicklighet kommer media och svenska folket att uppmärksamma Commodore 64-folket på riktigt i höst.

Ha en fortsatt härlig söndagskväll!

 


3 svar till “Generation 64 i slutspurten”

  1. Den mest efterlängtade boken det kommande halvåret.
    Det materialet som inte tas med i boken hoppas jag att man kan få ta del av i annan form. Kanske en liten e-bok vid sidan av att hämta här på bloggen (eller bara de som har förbeställt boken) kan vara något?

  2. Stort tack! Det är en intressant förfrågan – och vi planerar väl något i den riktningen, ja. Det kräver ju dock att vi går igenom sådant material med de medverkande, såklart. Men det kommer förmodligen att bli lite extramaterial på ett eller annat sätt, absolut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *