SVT smygrapporterar om Generation 64


Det är inte förrän i september kommande boken Generation 64 ska ligga klar hos webbhandlare och butiksdiskar men redan nu visar SVT framfötterna och sänder ett litet reportage om både boken och C64-folket.

Vi har ju inte riktigt börjat slå på trumman än – mest eftersom det är roligare att göra det när man faktiskt har boken i näven – men visst är det ändå väldigt roligt att media hittar och fattar nyhetsvärdet.

Förra veckan var SVT här och snackade C64. Reportern var en insatt herre som själv förmodligen också spenderat sin beskärda del vid den blå skärmen och sammanlagt lade vi nog en och en halv timme på att filma, prata och ladda in demos och spel.

Detta skedde som sagt i onsdags i förra veckan och eftersom det inte handlar om katastrofala jordbävningar och annat sekundstoff gick storyn att dra på tills det kom en dag med lite färre händelser. Den dagen var tydligen i dag :)

Detta var ju SVT:s lokala sändningar som kallas Sydnytt. Som grädde på moset kände dock även nationella Kulturnyheterna att ämnet är av yttersta vikt – och hade därför med hela reportaget i sin 21.40-sändning, vilket såklart är trevligt.

kulturnyheterna_generation64

Kulturnyheterna erbjuder inte sina sändningar via inbäddad kod, vad jag kan se, så om du vill se denna version får du snällt klicka dig hit.

Hur det går med boken? Jodå, vi jobbar på som små iglar med allt och törs väl säga att vi är i slutskedet. Om du inte är sugen på att förhandsbeställa boken går det bra att vänta till släppet i september. Då hoppas vi att boken finns i välsorterade boklådor landet runt. Jag noterar att boken redan finns att bevaka på CDON, Bokus och Adlibris.

Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll!

 


7 svar till “SVT smygrapporterar om Generation 64”

 1. Hade totalt glömt bort att beställa. Så dök den här sidan upp i en historiksökning. Nu är mitt ex beställt iallafall.

 2. Här görs det drösvis med böcker och dokumentärfilmer om NES, men jag minns inte att någon av dem omnämnts i SVT:s kulturnyheter. Så fort det är på gång en bok om C64 blir det annat läge… :-) (jag kan förstås minnas fel)

 3. @Markus: Stort tack :) Kul att folk hittar tillbaka lite då och då.

  @Anders: Men det är ju helt logiskt? Om det släpps drösvis med NES-böcker är det ju inte direkt någon nyhet; mig veterligen har ingen bok om det svenska C64-arvets släppts tidigare :)

  Skämt åsido så *är* Sveriges C64-historia intressant och oberättad. Den handlar om långt mycket mer än spel och genomsyrar så stor del av 70-talisternas uppväxt att den förtjänar uppmärksamhet – särskilt med tanke på vad som skapats i kölvattnet i form av spel, företag, kultur och innovationer.

 4. Ja den där blåskärmen triggar alltid igång ett stort leende på läpparna till skillnad för viss annan blåskärm. Skönt inslag trots den skorrande dialekten på Spelpappan men det är väl förväntat av ett inslag på sydnytt =)

  Ser fram emot boken som självfallet är förbeställd – heja Jimmy!

 5. Haha, ja man pratar som man pratar – inte mycket att göra åt :) Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *