Förhandsbeställningarna skickade – du har snart ditt ex


Helgen har  varit händelserik på väldigt många vis. För egen del har jag ägnat delar av fredagen och nästan hela lördagen åt nöjet att signera de förhandsbeställda exemplar av boken Generation 64 som nu är skeppade.

Hela 680 stycken förhandsbeställda böcker hann det bli, vilket är en fantastisk summa. Nu får du som trott på mitt bokprojekt hela två veckor på dig att läsa – innan boken finns att köpa i handeln och på nätet.

Jag känner ju inte er allihop – men ändå skulle jag vilja skriva en personlig hälsning till var och en. Tiden medger dock inte detta så en enkel signatur på alla de numrerade böckerna i en batch om 680 stycken fick räcka. Om vi ses på någon retromässa i höst är du välkommen att ta med dig din bok så signerar jag gärna den då – med personlig hälsning och allt.

Med i paketet följer en laptop-sticker vi förmodligen inte kommer att släppa på något annat sätt än via just denna förhandsbeställning; åtminstone är det så vi känner nu. Det ska vara lite speciellt att ha denna på datorn.

gen64_selfie_spelpappanI paketet följer även ett brev från mig; jag tänkte inte dryfta så mycket om det här – mer än att jag där förklarar att om du vill får du gärna ta en selfie på dig själv med boken, så snart du får den, och tagga med #generation64 och #hardenredan. Mest som en kul grej.

Kanske till och med skryter du lite om vilket nummer din bok har? :)

I vilket fall sprider du på detta vis vetskapen om boken så att fler kan få uppleva lite nostalgi med oss.

Om du har åsikter, kritik eller andra tankar om boken är du välkommen att höra av dig på sociala medier eller liknande. Jag läser allt och svarar i mån av tid.

I höst tänkte jag befinna mig på lite olika event, bland annat Bokmässan i Göteborg, Retrospelsfestivalen i Malmö, Retrogathering i Västerås, Öredev i Malmö och på en del andra platser. Kom gärna fram och säg hej.

Förhandsbeställningen är alltså stängd för denna gång – men den 30 september kommer boken att finnas att köpa på följande ställen.

Och du – tack för allt! För dig som inte förhandsbeställt boken kommer jag lite närmare släpp att gå igenom i detalj vilka som är med och varför. Ha en fortsatt härlig måndagskväll!

 


27 svar till “Förhandsbeställningarna skickade – du har snart ditt ex”

 1. Roligt att höra! En liten fråga förresten – betyder ”och på en del andra platser” att det anordnas något Commodore 64-arrangemang i Stockholm under den kommande höstterminen som vi läsare borde känna till?

 2. Jag har inte fått min än :(
  Jag hoppas inget gått fel.

  Får väl vänta nån dag till då.

 3. Tips, ange gärna datum så har fansen lättare att hitta dig. :)

  Bok & Bibliotek, Göteborg, söndag 28 september kl. 12:00 – 12:20, monter B09:01
  Retrogathering, Västerås, lördag 4 oktober
  Retrospelsfestivalen, Malmö, lördag 11 oktober
  Öredrev, Malmö, torsdag 6 november kl. 11:20 – 12:00
  osv

 4. Yes, jag kommer att göra det inom kort. Ska bara få exakt info om vad det är jag förväntas göra på alla ställen.

 5. Ok. På RG förväntar vi oss att du sjunger dig igenom samtliga Rob Hubbards SID-låtar – baklänges! :-P

 6. Boken är hämtad och en snabb första skumning är gjord, frugan var avundsjuk på att jag satt med ett fånigt leende på läpparna hela kvällen, det borde väl sitta som ett bra betyg för boken.
  Härligt jobbat med boken Jimmy! Stort tack.

 7. Trist att ni gjort en politisk bok som försöker göra 64-generationen till nyliberalismens och näringslivets fotsoldater. Tvärtom tror jag att många humanister och kulturvänner uppskattade 64:an just därför att den tycktes ha den själ som kalla och stela business-datorer INTE hade, och många av dessa människor har sannolikt INTE blivit IT-entreprenörer och borgerligt tillvända. Ni försöker helt enkelt använda 64-generationen för egna medel och göra den till något annat än vad den var. Uppenbarligen är denna bok långt ifrån den sanna historien om en negligerad 64-kultur, snarare behövs det en ny bok i ämnet som ifrågasätter den nyliberala bild som ni försöker pådyvla folk.

 8. @VC: Ja, att boken även fungerar som ett politisk inlägg har vi aldrig hymlat om – det framgår även av dagens artikel i Sydsvenskan (ännu ej på nätet; länk kommer). Dock är jag inte säker på att det är just den vinkel du lyfter fram som vi vill förmedla men det är ju en helt annan diskussion.

  Det här blir förhoppningsvis inte den enda boken om svenska Commodore 64-scenen – min önskan är att det dyker upp mycket mer som kan göra bilden både bredare och tydligare på samma gång. Vår utgångspunkt kommer utifrån entreprenörshållet och har vällt över in i kulturens sfär – bilden blir säkert annorlunda om man gör på något annat sätt.

  Din sista bisats håller jag dock med om; det behövs fler böcker om C64 i Sverige!

  Jimmy Wilhelmsson

 9. Kul att boken har släppts, och nu aktualiseras ju verkligen frågan som tidigare har väckts här på Spelpappan.se – kan vi räkna med några läsanvisningar för att slippa spoilers om hur spel slutar? Hur roligt det än kommer bli att läsa om Commodore 64 och olika spel så vill jag ju inte riskera att oavsiktligt få reda på hur exempelvis Last Ninja, Impossible Mission, Maniac Mansion och Uridium slutar – det vill jag ju upptäcka själv. Jag hoppas på förståelse och kanske, kanske också en kort ”Generation 64 Reader’s Companion” med hänvisning till de sidor som jag borde hoppa över – just nu, åtminstone! :)

  Grattis till framgången förresten, Spelpappan!

 10. Ja…det finns skärmbilder på uppslaget 60-61 som visar slutbilder på en del av spelen du räknar upp. I övrigt tror jag inte att det ska finnas några spoilers för C64-spel.

  Och tack :) Det var varit en omtumlande helg!

 11. Jag följde dina anvisningar/önskemål och la upp bild med hash-tags på fejjan och Twitter :)
  Skall lägga mig med boken nu och börja läsa den i höstnatten.

 12. @Jimmy Wilhelmsson

  Tack så mycket, jag får vika ett hundöra på de sidorna!

  (jag skämtar givetvis, det skulle aldrig hända – däremot lovar jag att jag kommer att undvika det uppslaget, och jag är så klart också väldigt tacksam att jag nu inte behöver vara på min vakt så fort jag fortsätter att läsa boken bortom sidorna som handlar om ABC80!)

 13. Och för bövelen – även sidan 35 bör du kanske undvika. Den handlar om slutet på Fist 2.

  Det är lite svårt för mig att minna vilka slut jag berör och inte; krävdes en hel genomläsning :)

 14. Har knappt hunnit börja med boken än tyvärr :(
  Får bli kvällens projekt om jag lyckas slita mig från Wasteland 2.

 15. Nu har jag faktiskt gått igenom lite mer än halva boken :)
  Många man känner igen från förr och som jag träffat på olika ställen.

  Rolig läsning och intressant att alla har sin specifika relation till C64 och datorer i största allmänhet.

 16. Fick boken den 16:e :) , Nr 446

  Var även på Gerp och såg introt.

  Grymt jobbat, hoppas du får lite välförtjänt rast och vila nu :)

 17. Ah, du var alltså på plats? Pratade med en del i dag som annars såg strömmen (vilken jag lyckades missa) men vad fint att höra om folk som var där :)

  Tack, det blir inte så mycket vila än – men snart! Jag har en del artikeluppslag som framkommit under sommaren att arbeta med, vissa riktigt bra grejer. Bloggen har fått sig en liten törn av allt bokskrivande men den rullar nog snart igång igen med nya alster.

 18. Då får vi nog vänta ett tag innan det sker :)
  Bloggen klarar sig säkert ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *