Här träffar du på mig i höst

22 september, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

Nu när boken Generation 64 är färdigskriven, tryckt och redo att skeppas till onlinebokhandlar och butiker kan jag fokusera på att träffa och lära känna lite nytt folk som fått upp ögonen för det jag och Kenneth Grönwall arbetat med i över ett år.

Under hösten kommer jag att åka runt på lite mässor och andra events för att dels signera och kanske sälja lite böcker men också snacka C64.

morpheusEn rolig del av skrivandet av Generation 64 har varit alla människor jag fått träffa under det senaste året.

Flera av de nya bekantskaperna har gett upphov till helt nya projekt; allt från nya artiklar till samarbeten av andra slag – detta är den oväntade och roliga effekten av att syssla med ett annars så tidsödande arbete som att sätta ihop en bok från scratch.ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.I höst kommer jag att besöka lite olika platser runtom i landet för att träffa ännu fler folk. Den ständigt uppdaterade listan hittar du på bokens hemsida men jag tänkte också redogöra för det här i det fall du kanske inte hänger där. Klart vi ska ses!

 

Hösten 2014 kommer jag att besöka:

 

Foto: Lars Jansson

Foto: Lars Jansson

Jag kommer att hålla ett kort föredrag om hur boken Generation 64 blev till som en liten startup i sig – hur jag visste noll om bokbranschen och ett år senare stod med förlag, färdig bok och 700 förhandsköpta exemplar. Anordnas på Media Evolution City och startar kl.17:30.

 • Bokmässan i Göteborg (söndagen den 28 september)

Jag finns i Bokfabrikens monter (B09:01) från lunch och framåt – och därefter framträder jag på Digitala Scenen kl.13:30-13:50. Jag kommer att sälja och signera böcker under hela dagen – förmodligen kommer själva boken att säljas under hela Bokmässan (25-28 september) även när jag inte är där.

Jag finns på plats och kommer att kunna sälja och signera böcker under större delen av dagen.

Jag och Bokfabriken kommer att finnas på plats. Jag kommer även att hålla ett föredrag om svenska C64-scenen och spelbranschen. Exakt tid kommer.

 • X2014 i Someren, Holland (24-26 oktober)

Jag kommer att åka till X2014, världens förmodligen största ännu existerande demoparty för Commodore 64, tillsammans med den svenska C64-eliten. Hell, yeah!

Jag kommer att hålla föredrag på utvecklarmässan Øredev och berätta om hur det svenska IT- och spelundret blev till tack vare Commodore 64. Föredraget hålles på torsdagen kl.11.20-12.00 i lokalen som kallas Wall-E.

Jag kommer att finnas på plats med ett litet bord och sälja Generation 64 och snacka C64 för alla retrosuget IT-folk i Stockholmstrakten!

Om du undrar något, bara fråga. Hoppas vi ses!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

11 kommentarer till “Här träffar du på mig i höst”
 1. Mindrax skriver:

  Retrospelsfestivalen i Malmö (lördagen den 11 oktober) blir min destination.
  Skall bli trevligt att träffa er och växla några ord :)

 2. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Nice. Vi ses då!

 3. Anders Carlsson skriver:

  Har du tryckt upp en t-shirt ”Generation 64 on Tour” med alla datum och platser? :)

 4. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Haha, nä – men det borde nästan vara med plats för postit-lappar istället :)

 5. Mindrax skriver:

  Det hade varit en cool t-shirt faktiskt :)
  En strålande idé Anders.

 6. Fredde skriver:

  Kul, men varför inget besök i Norrland…? :/

 7. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Ja, varför inte? Något särskilt event du tänker dig?

 8. Mindrax skriver:

  Fredde kanske kan anordna något event där uppe annars.
  Eller i alla fall så ett frö :)

 9. Örjan skriver:

  Kommer den släppas som E-bok?

 10. Mindrax skriver:

  Missade Retrospelsfestivalen i Malmö pga begravning av min farfar.
  Lite synd, hade gärna träffat alla retro-lovers och dig Jimmy :)

 11. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  @Örjan: Ja, någon form av ebok blir det. Det är förlaget Bokfabriken som sköter den biten.

  @Mindrax: Jag beklagar. Nå, det kommer fler chanser – vi ses nog vad det lider.

Kommentera