Ny C64-demo avslöjar alla medverkande i Generation 64

7 september, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

Samtliga medverkande i min kommande bok Generation 64 avslöjas nu i ett sprillans nytt demo som släpptes i går natt. Filmen får fungera som trailer till boken men är alltså ett alldeles äkta demo till Commodore 64 som går att köra i både emulator och originalhårdvaran.

Jag står oändligt tacksam till personerna bakom detta lilla mästerverk – tack Mermaid, Shadow och Danko! – för såväl idé som genomförande.

En demo eller ett demo? Språkpoliserna säger en men nästan hela C64-scenen säger ett – det kvittar mig lika, det är nästan charmigt att varken vara konsekvent eller veta in eller ut.

generation64_dir_c64I vilket fall har jag nu nöjet att få presentera en trailer för Generation 64 – en trailer som egentligen alltså är ett C64-demo som nu i helgen hade premiär på demopartyt GERP 2014 i Skövde.ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.Idén och genomförandet kom från C64-scenen självt. Kodare är Andreas ”Shadow” Gustafsson och grafiken står Vanja ”Mermaid” Utne för. Musiken är skriven av C64-scenens ”old man” himself, Tomas Danko.

Nåväl, i trailern avslöjas alltså vilka som är med – något jag kommer att gå in på mer i detalj ju närmare släppet till förhandsbeställarna vi kommer. Släppet i butik är den 30 september – men förhandsbeställningen av signerade och numrerade exemplar stänger natten till den 12 september.

Ha en fortsatt härlig söndag – och sprid nu detta excellenta demo så mycket ni bara kan! :D

All info om demot – och nedladdning av detsamma – hittar du på CSDB.

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

4 kommentarer till “Ny C64-demo avslöjar alla medverkande i Generation 64”
 1. Fredde skriver:

  Kul och väldigt imponerande! Frågan om ett eller en demo är intressant. Även om förkortningen talar för alternativet ”en” ligger ”ett”, tycker jag, mycket bättre i munnen. Det märks att det här förresten är en fråga som det antagligen finns starka åsikter i :).

  Kort fråga: kan man komplettera en tidigarelagd förhandsbeställning om man vill köpa ett ytterligare exemplar och undvika den extra portokostnaden?

 2. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Ja, till en början ville jag hitta ”mitt” sätt att säga det på – men gav upp och känner att inkonsekvensen är en del av hela scenen :)

  Jag tror att det ska gå bra att samfrakta; hör av dig direkt till mattias@bokfabriken.se och kolla om inte han kan lösa det!

 3. Mattias skriver:

  Jag är så jäkla peppad inför den här boken! Ska bli enormt intressant att se och läsa den. C64 forever!

 4. Mindrax skriver:

  Jepps, det kommer bli GREAT! :)

Kommentera