Ny C64-demo avslöjar alla medverkande i Generation 64


Samtliga medverkande i min kommande bok Generation 64 avslöjas nu i ett sprillans nytt demo som släpptes i går natt. Filmen får fungera som trailer till boken men är alltså ett alldeles äkta demo till Commodore 64 som går att köra i både emulator och originalhårdvaran.

Jag står oändligt tacksam till personerna bakom detta lilla mästerverk – tack Mermaid, Shadow och Danko! – för såväl idé som genomförande.

En demo eller ett demo? Språkpoliserna säger en men nästan hela C64-scenen säger ett – det kvittar mig lika, det är nästan charmigt att varken vara konsekvent eller veta in eller ut.

generation64_dir_c64I vilket fall har jag nu nöjet att få presentera en trailer för Generation 64 – en trailer som egentligen alltså är ett C64-demo som nu i helgen hade premiär på demopartyt GERP 2014 i Skövde.

Idén och genomförandet kom från C64-scenen självt. Kodare är Andreas ”Shadow” Gustafsson och grafiken står Vanja ”Mermaid” Utne för. Musiken är skriven av C64-scenens ”old man” himself, Tomas Danko.

Nåväl, i trailern avslöjas alltså vilka som är med – något jag kommer att gå in på mer i detalj ju närmare släppet till förhandsbeställarna vi kommer. Släppet i butik är den 30 september – men förhandsbeställningen av signerade och numrerade exemplar stänger natten till den 12 september.

Ha en fortsatt härlig söndag – och sprid nu detta excellenta demo så mycket ni bara kan! :D

All info om demot – och nedladdning av detsamma – hittar du på CSDB.

 


4 svar till “Ny C64-demo avslöjar alla medverkande i Generation 64”

  1. Kul och väldigt imponerande! Frågan om ett eller en demo är intressant. Även om förkortningen talar för alternativet ”en” ligger ”ett”, tycker jag, mycket bättre i munnen. Det märks att det här förresten är en fråga som det antagligen finns starka åsikter i :).

    Kort fråga: kan man komplettera en tidigarelagd förhandsbeställning om man vill köpa ett ytterligare exemplar och undvika den extra portokostnaden?

  2. Ja, till en början ville jag hitta ”mitt” sätt att säga det på – men gav upp och känner att inkonsekvensen är en del av hela scenen :)

    Jag tror att det ska gå bra att samfrakta; hör av dig direkt till mattias@bokfabriken.se och kolla om inte han kan lösa det!

  3. Jag är så jäkla peppad inför den här boken! Ska bli enormt intressant att se och läsa den. C64 forever!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *