Spelpappan hittar guldkorn: ”Spelhösten 1989 blir spännande…”


Jag har precis gått igenom Steams senaste rea och försökt sålla ut det jag verkligen kommer att hinna spela från allt jag tror mig vilja ha. Kvar blev framförallt Wasteland 2 som jag tror kommer att passa mig som handsken.

Efter att ha rotat runt bland nya PC-titlar känns det fint att lägga huvudet i högerhanden och bläddra lite i det nummer av Datormagazin som utforskade kommande titlar den underbara spelhösten 1989…

Så…innan spelmässan E3 för första gången öppnade sina portar år 1995 var det Personal Computer Show, PCS, i London som gällde. 1989 var Amigans första riktigt stora år på denna mässa och det märktes inte minst bland speltitlarna som sköljde över oss i Sverige redan samma höst.

datormagazin_14_1989Läsningen i denna uppräknande artikel är en ren nostalgiresa, inte minst med tanke på att vi i dag vet hur spelen verkligen blev – vilket såklart författarna inte gjorde när de skrev – och att vi även kan se vilka titlar som totalfloppade eller som vi inte ens kommer ihåg eller känner igen.

Detta är en lång artikel, så utan att tråka ut dig i måndagsnatten mer än nödvändigt ber jag att få presentera ett guldkorn från förr sparat till eftervärlden.

Speltitlar jag markerat i rött vet jag faktiskt inte riktigt vad det är – en del spel blev aldrig av och andra bytte namn; vet kanske du?

 

Spel-hösten blir spännande…

Nu kommer de riktiga Amigaspelen. Under PCS visades en hel hög med spel gjorde på Amigan och där man nu börjar se vad Amigan verkligen kan åstadkomma. Men för 64aägarna är det sämre. Det kommer färre och färre bra titlar till åttabitarsdatorerna. Men det finns guldkorn att hitta även här.

Läs vad de stora företagen satsar på och vad man hoppas av hösten. Tomas Hybner, Lennart Nilsson, Ingela Palmér och Christer Rindeblad gick runt i tre dagar för att göra den här sammanställningen:

Infogrammes

Franska mjukvaruföretaget Infogrammes har nu fått Europarättigheterna till förra numrets Screen Star SimCity. Den nya versionen arbetar även på en vanlig Amiga 500 utan extraminne. En del buggar ur den amerikanska versionen ska vara borttagna.

Europaversionen av SimCity släpps 15 oktober. Och den kommer även till 64:an. Fär att få in spelet i den mindre datorn har spelföretaget tagit bort katastroferna.

– 64:aversionen blir inte lika rolig, berättar företagets chef Henri Coron som för övrigt med sina ovanliga gröna glasögon skulle ha vunnit priset som den mest personligt klädde man och priset för Londons fräckaste glasögon…

drakkhen_03Ett spel man tror på är Drakkhen som är ett Dungeon Master-liknande spel som enligt Christelle Gesler på samma företag på är betydligt större. Spelet innehåller åtta grottor med var sitt monster. Spelet släpps i oktober.

Ett annat spel från fransmännen är North & South som till det yttre påminner om serier som Spirou och Tintin. North & South är ett humoristiskt strategispel och är baserat på den belgiska serien ”Les Tuniques bleues”. Spelet släpps 15 oktober.

30 oktober kommer Highway Patrol 2 till Amigan som är ett bilspel. Samma dag kommer Chicago 90 där man antingen spelar gangster som ska komma igenom polisens nät eller polisen som ska stoppa brottslingarna. Ett tredje spel kommer samma dag. Det är arkadspelet Safari Guns. Spelet går ut på att stoppa tjuvskyttar i ett naturreservat i Afrika.


Elite

Främsta nyheten från Elite är Amigaversionen av gamla 64:aspelet Paperboy som släpps i Storbritannien den 2 oktober.

dogs_of_war_06Man kommer även att släppa Steve Bak’s Dogs of war som är ett kombinerat shoot-em-up och strategispel. Releasedatum: 16 oktober.

Elite satsar på spelmaskinsmarknaden med bolaget Motivetime. Där kommer man att utveckla spel till de populäraste konsollerna.

– Vi har övergett 8-bitarsmaskinerna. Det kommer inga nya spel till 64:an, förklarar Gill Birch för Elite.

Istället kommer man att lansera gamla spel till låga priser. 1.99 pund (25 kronor) är priset får företagets budgetserie och man kommer att ge ut bland annat Ghost ’n’ Goblins, Paperboy, Thundercats i den lägre prisklassen. I november släpper Elite gamla 64:a-spelet Commando till Amigan samt Space Harrier och Overlander i samma månad.

– Vi kommer även med fyra samlingar under rubriken Thrill Time, avslöjar Gill Birch.

Gold one och Gold two, samt Platinum one och two, heter dem. De tre första finns till 64:an och kostar 9.99 pund (110 kronor). Platinum two kommer till Amigan.

Gold 1 innehåller: Paperboy, Ghost ’n’ goblins, Bombjack, Turbo Esprit samt Batty och släpps 16 oktober. 19 oktober kommer Platinum 1 med Thundercats, Ikari Warriors, Buggy boy, Beyond the Ice Palace, Hopping mad, Overlander, Live and let die, Space Harrier, Great Gurianos och Dragon’s Lair.

Gold 2 släpps 30 oktober med Battleships, Saboteur, Scooby doo, Airwolf och Frank Bruno’s World chamionship boxing.

Amigasamlingen Platinum 2 innehåller Buggy boy, Ikari Warriors, Space Harrier, Battleships, Live and let die, Bombjack, Thundercats och Beyond the ice Palace och kostar 24.95 pund (275 kronor) i England.


Activision

fighter_bomber_02Activision har flera stora titlar att bjuda den spelsugne på i höst. Bland annat visade företaget exklusivt den nya simulatorn Bomber, ett spel som det hundratalet inbjudna till Royal Air Force club (!) häpnade över.

Även konkurrenten Jez San (Starglider II) blev överraskad av kvaliteten på spelet där man bland annat kan flyga en viggen på ett stort antal uppdrag i South Dakota (?) i USA. Intrycket togs ner en aning när det avslöjades att programmet kördes på en supersnabb 80386-processor i en AT-maskin för sisådär 30 000 kronor…

Men i den färdiga Amigaversionen lär hastigheten inte bli mycket långsammare.

Activision visade även det nya bilspelt Powerdrift till 64:an och Amigan. Amigaversionen är spelet Activision verkar att satsa på. Och det är det spel som hittills mest liknar ett arkadhallsspel. Upp till 70 spritar är i gång samtidigt på skärmen. massor av samplat tal. Infriar spelet förväntningarna krävs det närmast ett smärre underverk för att Powerdrift inte ska bli en screen star.

Även Ghostbusters II är ett spel man satsar på.

Andra releaser från Activision är Dragon’s Breed från samma lag som gjorde R-Type, Ninja Spirit och shoot-em-up-spelet Atomic Robokid som samtliga kommer nästa år.

I höst släpper man Tongue of the Fat man, ett slagsmålsspel med vapen, Grave Yarage, amerikanskt fotbollsspel med möjligheter att använda zombier och monster som deltagare och massor av extrautrustning som skulle få vilken fotbollsdomare som helst att reagerasurt och visa spelaren av bänken.

Manhole släps tillsammans med Mechwarrior och är en fortsättning på BattleTech, Deathtrack är ett våldsamt racerspel och Die hard baseras på filmen med samma namn och med Bruce Willis i huvudrollen som en ”extraknäckande” polis.

I sportgenren släpps Face off, ett ishockeyspel och det nya Infocom-spelet Mines of Titan där spelarna knallar runt på Saturnus måne Titan. Spelsystemet liknar mest Battletech av alla tidigare lanserade Infocom-spel.

Den 19 oktober släpper man Fighting soccer, ett fotbollsspel till 64:an och Amigan. även denna månad släpper Activision Super Wonderboy och spelet Dynamite Dux som handlar om sumobrottande grisar (?).

Ett beat-em-up-spel från samma företag är Altered Beast. Släppdag 5 oktober.

Från Sierra vänat Amigaägarna fortfarande på Leisure Suit Larry II ska komma till Amigan och i januari 1990 kommer King’s Quest IV och i mars Police Quest II. Också dessa till Amigan.


Psygnosis

Shadow of the BeastBrittiska företaget Psygnosis satsar på en titel i höst. Spelet är Shadow of the Beast och följer Psygnosis linje. Spelet är ett grafiskt avancerat shoot-em-up-liknande spel med över 4 Mbyte av spel packat på två disketter.

I oktober släpper Psygnosis Ballistix till 64:an, Stryx, Infestation, Matrix Marauders och Never mind till Amigan. I november kommer Blood Money till 64:an. Till Amigan kommer Barbarian II, Carthage och Killing Game show. I december släpper man till Amigan Flash Dragon [släpptes aldrig?], Aquaventura och Gore.


Tynesoft

För er som undrar hur det är att vara kula i ett flipperspel finns nu spelet med stort S. 1st Person pinball heter det och kommer i höst till Amigan. Förutom att man kan spela spelet som ett vanligt flipperspel kan man också flippa runt i spelet som Kalle Kula himself.

beverly_hills_cop_03Men spelet Tynesoft tror mest på är datorspelsversionen av Beverly Hills Cop (Snuten i Hollywood). Fyra programmerare, tre grafiker har arbetat i åtta månader på att ta fram spelet om Alex Foley, en svart polis med rapp tunga. Spelet är uppdelat i fem segment och kommer till 64:an och Amigan.

En ytterligare het i titel i vinterkylan är Roller coaster rumbler. Ett vanligt shoot-em-up-spel där trixet är att man sitter fastnaglad i en berg-och-dalbanevagn. Spelet kommer till 64:an och Amigan och har förutsättningar att bli en riktigt hisnande upplevelse för skjutglada bergochdalbaneälskare.

Tynesoft släpper i höst även Circus Games och Buffalo Bill’s Rodeo games till 64:an och Amigan.


Krisalis

Lilla Krisalis satsar i år på Manchester United. Så heter fotbollsspelet till Amigan och 64:an som är både ett strategispel och ett vanligt fotbollslir med 15 skärmar.

Man kan träna spelarna, köpa och sälja dem och göra allt en manager kan göra med sitt lag (utan att bli sparkad). Manchester United släpps till Amigan i slutet av oktober och i november till 64:an. Ett positivt drag är att man kan definiera tangentbordet till svenska!


Light Source

Nykomlingen i sammanhanget är Light Source som släppt två titlar till Amigan. Företagsidén är att många är upprörda över att betala 25 pund(275 kronor) för ett Amigaspel som är utformat på en Atari ST.

Under mässan släppte man två titlar, gjorda på Amigan, för 9.99 pund (105 kronor). SciFi och Narcissus. Spelen säljs utan fodral, på en enkelt kartongblad för att göra det hela billigare.


Linel

Genom Schweiziska Linel släpps ett antal spel i januari.

– Spelen är redan klara, men vi kan inte konkurrera med de stora bjässarna till jul, förklarar VD:n Markus Grimmer.

Linel distribuerar Dragonwarez spel. Och till mässan fanns redan två ute. Ooze och the Champ. Ooze är ett skräckspel till Amigan, ST:n och Archimedes, the Champ är ett regelrätt boxningsspel som blivit godkänt av World Boxing Council, ett av tre (!) konkurrerande världsomspännande boxningsförbund.

kaiser_(german)_01Linel släpper till Amigan i vår Kaiser, ett strategispel i tyskt 1700-talsmiljö. Åtta spelare kan slåss mot varandra samtidigt om herraväldet.

Necronom/Hyperspace är ett shoot-em-up-spel med 30 nivåer och 300 olika otäckingar. I Lords of the sea ska man runt år 1000 f.kr. försvara sin Fenisiska stad Tyrus mot inkräktande grekiska terrorister.

Linel släpper italienska Simulomondos titlar F1-manager, där man ska bekosta ett stall i F1-cirkusen, 500 cc Motomanager och GP Tennis manager. Spelen kommer till 64:an och Amigan i november för F1-spelet och vid månadsskiftet januari/februari för de två andra titlarna.

I vår släpper Linel även Thrillers Lord of doom till Amigan och ännu längre fram TSA-medias Boomerald och Lightforce.

TSA är ett australiskt mjukvaruhus och Lightforce är ett kombinerat spel och undervisningsprogram. I undervisningsdelen är det tänkt att man ska lära sig ljusets olika egenskaper. Bland annat hur det reflekteras genom linser.

– När man spelar spelet får man mycket bättre resultat om man klarat ”kursen”, berättar Chris Hunt som tagit sig från Australien till London till mässan.


Active Sales

damocles_-_mercenary_ii_03Active Sales står för flera företag. Bland dessa finner vi Novagen och Coktel Vision som står för de intressantaste spelen bland Active Sales produkter.

Novagen kommer med spelet Damocles som länge varit efterlängtat. Läs mer om Damocles i början av spelavdelningen.

Coktel Vision kommer med ett nytt Asterix-spel. Trollkarlen Panoramix har råkat ut för en minnesförlust och du måste i rollen som Asterix ta på dig ansvaret för att de örter som behövs för kraftdrycken. Du måste också testa dig fram till den rätta blandningen. Romare passar bra som försökskaniner…


Accolade

Ett av de mest blandade sortimenten som visade på mässan stod Accolade för. I deras utbud fanns att från action- till äventyrsspel. Den kanske starkaste nyheten var Blue Angels. I spelet har du en av platserna i den amerikanska flyguppvisningsgruppen med samma namn.

Ett annat spel som Accolade själva tror mycket på är Day of the Viper som är ett Dungeon Master-liknande spel i futuristisk miljö.


CDS

De har i sju år varit ett ganska litet företag och kommer förmodligen så förbli.

Det intressantaste de hade att visa upp var ett strippokerspel kallat Deluxe Strip Poker och det kanske mer intressanta Centrefold Squares. Det senare spelet går ut på att man ska vinna rutor för att avtäcka en bild på en mycket lättklädd dam…


Dinamic

Liksom förra året fanns Dinamic på plats med ett litet utbud. Detta året bestod deras prestationer av två spel After The War och Grand Prix Master. After the War är ett slags uppföljare till Army Moves och Navy Moves och Dinamic lovar att det är minst lika actionpackat som de båda tidigare spelen.

Grand Prix Master däremot är ett ganska ordinärt motorcykelspel.


Empire

gazzas_super_soccer_03Empire är ett relativt nytt företag med de hade ändå en hel del att visa upp på mässan. Det intressantaste var Gazzas Super Soccer. Spelet är gjort med Paul ”Gazza” Gascoigne som är en känd fotbollsspelare. Som ett svar på BatMan-hystering försöker Empire med att ge ut ett Spindelmannen spel kallat Dr Dooms Revenge. Spelet är ett actionäventyr som är direkt baserat på en serie med Spindelmannen.

Empire visade också upp det senaste Don Bluth spelet Space Ace som är en slags uppföljare till Dragons Lair. Space Ace innehåller dock mer spelvärde än Dragons Lair och mycket bättre grafik.


Grandslam

Grandslam har i och med sitt samarbete med tyska Thalion lyckats få fram en hel del intressanta titlar. Bland dessa finner man Terrys Big Adventure som är ett spel i stil med Giana Sister.

Thalion har gjort karatespelet Chambers of Chaolin med en mängd roliga bonusgrejer och Seven Gates of Jambala som är ett actionpackat shoot’em-up spel. De tre spelen kommer alla att släppas innan jul till alla betydande datorer.


Gremlin

Gremlin har en längre tid hellre släppt många spel än bra spel. Så även på CPS. Gremlin hade sammanlagt 13 titlar till Amigan och C64:an. Bland de intressantaste spelen fanns F.O.T.Y II en direkt uppföljning till det förra Footballer Of The Year som kom 1986. F.O.T.Y II kommer dock inte att släppas förrän i november.

Ytterligare ett spel att uppmärksamma är Switch Blade. Handlingen går i korthet ut på att du som den siste Bladeknäkten skall rädda ditt folk som är i fara sedan Mörkret Härskare har kommit tillbaka.


elvira_-_mistress_of_the_dark_07HorrorSoft

HorrorSoft släpper till oktober ett nytt spel i sin skräckgenre. Denna gång skall man rädda en storbröstad, svarthårig dam vid namn Elvira från hennes mycket gamla och hemska farmor. Detta musstyrda äventyrspel vid namn Elvira the mistress of the Dark släpps i oktober.


Hewson

Föregående års planer på att bara publicera shoot’em-up spel har inte Hewson lyckats hålla. De inriktar sig istället på Action-adventures. Nyheterna de har att komma mer är Stormlord II, Nebulus II som är vad Nebulus egentligen skulle ha varit, Onslaught och Battle Valley till Amiga och Atari ST. Stormlord II och Nebulus II släpps inte förrän nästa år så några närmre detaljer vill inte Hewson lämna.

Det intressantaste i deras utbud är dock Onslaught som handlar om den ensamma fanatikern som tänker rensa världen från stridslystna krigare…


Interceptor

De enda intressanta Interceptor Group hade att visa upp på årets mässa var spelet Xenomorph som är ett slags rollspel som utspelar sig i futuristisk miljö. I spelet ska du kunna designa din egen rollperson genom en DNA-synthesizer. Vad mer kan man begära?


batman_-_the_movie_01Ocean

Årets största nyhet från Ocean är naturligtvis Bat Man som släpps något före filmen i Sverige. Ocean har också andra nyheter för sig. Bland annat finns i deras sortiment spelet Operation Thunderbolt som är en uppföljare till Operation Wolf. Skillnaden ligger i att Op. Thunderbolt rullar vertikalt i stället för horisontellt. De visar också arkadkonversionen av Cabal som är ett actionpackat krigsspel.


Palace Software

future_wars_3Palace inledde för en tid sedan ett samarbete med franska Delphine Software och det är därifrån årets stora mässnyhet kommer. Spelet kallar Future Wars – Time Travellers och är ett äventyrsspel som påminner mycket om Sierra On-Lines och LucasFilms äventyrsspel utan text.

Det intressantaste med spelet är att man aldrig behöver använda tangentbordet och att de texter som förekommer i spelet  är lätta att översätta. Det är inte helt omöjligt att vi får se en svensk version av detta spel eller någon av dess efterföljare…


Rainbow Arts

Det företaget mest känt för är Giana Sisters men Rainbow Arts har inga planer på att göra nya spel i samma genre.

Istället kommer de med det mycket intressanta Oil Imperium som kanske skulle kunna liknas vid en blandning av Monopol och Ports of Call. I spelet kan upp till fyra personer delta.

Ett annat hett spel från Rainbow Arts är Rock’n Roll som ingalunda är något musikspel utan en slags vidareutveckling av Marble Madness.


tusker_03System 3

I sin mycket lilla monter visade System 3 upp sitt mycket lilla utbud som bestod av Last Ninja 2, det nyss släppta Tusker och det kommande Vendetta. Det mest intressanta av dessa är Vendetta som placeras i samma typ av spel som Last Ninja spelen.

Vendetta som inte alls är svenska Brat Packs släpps först under nästa år till alla större datormärken.


Titus

Titus kommer med flera nyheter bland andra Wild Streets och Dark Century som båda skiljer sig markant från Titus tidigare spel.

Dark Century är ett actionpackat arkadspel där du kan välja mellan att använda sex olika fordon och du kan spela ensam eller med en kamrat. I Wild Streets har polischefen blivit kidnappad av maffian. Du ensam måste frita chefen och du har hela maffian emot dig.


UBI Soft

pro_tennis_tour_03Utbudet som visades  i UBI Softs monter bestod mest av spel från förra årets mässa som inte släppts ännu.

En stor nyhet kommer de dock med. Nyheten är ett tennisspel kallat Pro Tennis Tour i vilket du kan spela turneringar mot datorn eller mot en kamrat. Spelet är enkelt och roligt att spela samtidigt som det ser snyggt ut så vi kan nog räkna med att detta spel kommer att bli populärt när det släpps.


MIRRORSOFT

Även Mirrorsoft, som är det gemensamma bolaget för Imageworks, Cinemaware, PSS, Spectrum Holobyte och FLT, presenterade exakt 18 nya titlar. De flesta av dessa är dock samma spel som Mirrorsoft presenterade i våras på sin presskonferens i Amsterdam.

Den hetaste nyheten från Mirrorsoft var därför att man nu fått licensrätten till filmtitlarna Back th the future II och III som just nu spelas in. Spelet kommer tidigt nästa år.

En annan spännande titel är Riders of Rohan baserad på Tolkiens Sagan om ringen. Amigaversionen av Riders of Rohan väntas bli klar nästa sommar.

Så presenterade givetvis Mirrorsoft sin egen ubåtssimulator, Wolfpack% gjord av programhuset Novalogics. Amigaversionen klar till årsskiftet.


MICROPROSE

Microprose är på väg att segla upp på toppen bland de engelska programföretagen. Mycket tack vare sitt köp av Telecom Soft i våras, då man övertog en rad planerade speltitlar. Det betydde att man kunde presentera totalt 18 olika speltitlar, varav 15 till Amigan och 10 till C64.

– Personligen tror jag att Stunt Car Racers, som kommer både till Amigan och 64:an kan bli vår största hit, säger Martin Mouth, PR-chef hos Microprose.

stunt_car_racer_04Stunt Car Racer är ett racerbilspel där man kör en s.k. stunt-car på en berg- och dalliknande bana. Grafiken är smått otrolig med en fantastisk känsla. Att man dessutom kan spela mot varandra med två datorer ihopkopplade gör inte det hela sämre.

Andra intressanta Microprose-titlar är StarLord, ett rymdsimuleringsspel av Mike Singelton. Survivor, ett 16-bitars strategispel som utspelar sig i en ödelagd värld. I December kommer den gamla 64-titeln Red Storm Rising i Amigaversion. Xenophobe är en arcadkonvertering till 64 och Amigan.

Strategifreaks som har en Amiga kan se fram emot Universal Mlitary Simulator II (UMS II). I UMS I kunde man kontrollera upp till 60 enheter. I UMS II totalt 16.000 enheter. Här kan man faktiskt upprepa hela andra världskriget.

En annan intressant titel är First Contact – ett enormt rymdspel till Amigan där arcadaction kombineras med strategi.


Microdeal

epic_02Förutom Talespin visade Microdeal också Goldrunner 3D. Ett spel där mången timmar har lagts ner på 3D-grafiken. Spelet är från början gjord på en ST men kommer även att släppas till Amiga. Själva spelet består av åtta uppdrag som det gäller att genomföra väl. Anledningen att hela mänsklighetens välfärd hänger på dina sköra axlar. Horder utav människor vandrar genom universum för att hitta en ny planet att bosätta sig på. Vandringen är (som nog alla förstår) inte helt enkel, men klarar du att leda ditt folk genom alla bekymmer hamnar du om inte annat så i historieböckerna för all framtid.

Tillverkarna av spelet vill gärna att GR3 ska ses som spelindustrins svar på filmindustrins dito Star Wars. Det är bara att vänta och se! I november släpps Goldrunner 3D.


Level 9

scapeghost_03Level 9 släppte på PCS sitt nya äventyrsspel, Scapeghost. Det är det enda nya spelet som företaget släpper nu i höst. Spelet består av 30 rum där du som en f.d. polis ska försöka hittabevis för att rentvå ditt eget namn. Anledningen är att du har blivit anklagad för ett brott du inte begått. Till ditt förfogande har du alla dina gamla kontakter samt exakt tre dagar.

På showen visade företaget också sitt nya spelutvecklingssystem vid namn H.U.G.E. som Level 9 fortsättningsvis kommer att använda vid tillverkningen av sina kommande actionäventyr.


Mindscape

Bland åtta nya spel som visades upp hos Mindscape fanns Life & Death. Spelet där du själv sitter med kniven i din hand för att rädda liv. Spelet går med andra ord ut på att du ska agera kirurg på ett stort sjukhus. Alla som drömmer om att bli läkare någon gång i framtiden har ett spel att se fram emot.

Ytterligare ett intressant spel som visades var Fiendish Freddy’s Big Top Fun ett cirkusspel. Namnet till spelet kommer från en liten filur vid namn Fiendish Freddy. Hans enda hobby är att sabotera för dig när du som bäst försöker göra ett avancerat cirkus uppträdande.


US GOLD

Störst, bäst och vackrast. Så kan man väl sammanfatta US Goldsjättelika monter på mässan. US Gold är utan tvekan störst i branschen när det gäller datorspel. Och givetvis presenterade man en helt enorm mängd nya spel. Att presentera varje enskilt spel skulle kunna fylla ett helt nummer av Datormagazin.

turbo_out_run_05Ska man notera några verklige heta titlar får man inte missa Turbo Out Run, givetvis en uppföljare till Out Run som nu sålts i totalt 750.000 exemplar. I Turbo Out Run kör man en Ferrari F40 genom USA, jagad av poliser, tjuvar och galna flickvänner.

En annan superhet titel är givetvis Moonwalker, baserad på Michael Jacksons berömda film. Själva tror US Gold stenhårt på sin nya Amigaversion av Maniac Mansion.

Ett spel åtminstone JAG inte tänker missa är 64-spelet ”Storm over Europa”, ett strategispel där man har chans att åter utkämpa HELA andra världskriget.

Mer krig bjuds det på i Track Attack, en 3D strisvagnssimulering. Kommer enbart till Amigan. Samma tema bjuder Heavy Metal, där du basar över en M1 A1 Abrams tank, amerikanska arméns modernaste stridsvagn. KOmmer både i 64- och Amigaversion.

För alla som gillar SSI:s Dungeons and dragons kan vi avslöja att man planerar att släppa tre nya titlar nästa år: Champions of Krynn, War of the Land och Renegade Legion.

Puh. Ha en fortsatt härlig måndagskväll.

 


3 svar till “Spelpappan hittar guldkorn: ”Spelhösten 1989 blir spännande…””

  1. Ah…Wasteland 2 står på min lista också. Vad fick du för pris på rean ? Jag väntar till nästa tillfälle. Har precis köpt Lords of Xulima och kör Risen 3 nu (sämsta i serien).

  2. Det kostade 26,79 euro när jag köpte nyss, ser att det gått tillbaka till 39.99 nu. Där nånstans låg min smärtgräns för spelet, så fint att de sänkte.

    Risen har jag velat gilla så länge men aldrig fastnat för. Samma med Witcher, it just doesn’t do it for me.

  3. Wasteland 2 har jag kört sen kickstarten och det är ett magiskt bra spel.
    Gillar ni turnbased som Wasteland 2 är så kan jag rekommendera Dead State med.
    Postapocalyptisk värld med zombies och överlevnad på programmet :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *