Spelpappan, Orvar Säfström och Sony Game Truck på retrofest i Eslöv


I november förra året utlyste Sony Mobile en tävling i att associera ett rum fyllt med prylar med så många 80-talsspel som möjligt. Dragplåster för tävlingen var Orvar Säfström och i en video var uppgiften att kombinera sak med spel från 80-, 90-, respektive 00-talet.

I fredags var det dags för vinnaren av 80-talstävlingen att få sitt pris – att Orvar och Sony Game Truck kom på besök med spel, mat – och mig(?)

För en knapp månad sedan fick jag via Facebook-sidan ett meddelande av det lite underligare slaget från en Daniel i Eslöv.

En oanständigt förslag. Jag lyckades vinna denna tävlingen: http://youtu.be/7ZYA7GbwqPc

Det innebär ju att Sony, Orvar och lite nymodigheter kommer på besök hemma hos mig. Om jag inte har fel för mig bor du i Malmö (jag bor i Eslöv) och det hade varit skitkul om du också kunde kommit förbi och nördat lite. Sony vill ju visa sina nya produkter och spel men vi äldre vet ju att det blir inte som förr…..

Ja detta är ju ett långskott men värt ett försök anser jag!

Sagt och gjort. Detta var ju Sony Mobiles tävling så ett sådant besök hängde ju på dem men varken Orvar eller Sony hade något emot min medverkan – och därför hängde jag på i bilen när Sony Game Truck besökte Daniel i Eslöv med ett sprillans nytt PlayStation 4 och ett gäng attiraljer och spel för att lira Remote Play.

Själva tävlingen gick ut på att associera så många prylar i bilden som möjligt till spel på vilket format som helst från 80-talet.

Uppgiften var nog så svår för de flesta och Daniels hemlighet var att han redan från första början gett sig den på att vinna tävlingen och Orvars besök – så han slog sig helt enkelt ihop med några vänner och fick ihop flest godkända associationer. Enligt uppgift ska det finnas upp till cirka 50 olika, vilket ingen riktigt fixade – men Daniel och hans lilla gäng var alltså bäst.

När vi väl anlände i Eslöv visade det sig att det inte är ett litet gäng som väntade. Daniel hade samlat ihop 15 stycken av sina retroälskande vänner – några hade han aldrig träffat irl förut – och lånat vännen Christians bostad för att få plats. Denne har huset utrustat med fullfjädrad biosalong och en uppsättning retrodatorer i vardagsrummet, så det var bara för oss att börja lira.

[slideshow_deploy id=’15151′]

Orvar körde en uppskattad musikquiz och samtliga fick chansen att visa sig på styva linan och associera de där prylarna från filmen med lämpliga speltitlar från förr. Det bjöds på god mat och Sony visade hur modernt spelande ser ut innan en del av oss drog oss till den C64 och Amiga 500 som redan stod uppställd och klar att boota upp.

Orvar ville tvunget möta mig i Way of the Exploding Fist och jag anade oråd redan från första start. Det framgick med största tydlighet att han övat rejält inför denna drabbning och förutom några enstaka serier av turliga överraskningsattacker hade jag ingen chans. Så går det när man en gång i tiden visat sig på styva linan i Speedball 2 ;)

För egen del blev kvällen lika rolig som oväntad och givetvis bjöd jag Daniel på ett ex av Generation 64 – en bok han för övrigt redan hade köpt men som han istället kunde glädja en vän med. Jag tackar för ett alldeles ypperligt initiativ och en riktigt rolig kväll med Orvar, Sony och alla Daniels vänner i Eslöv.

Ha en fortsatt härlig söndagskväll!

 


2 svar till “Spelpappan, Orvar Säfström och Sony Game Truck på retrofest i Eslöv”

 1. Helt underbart!

  Jag känner Christian som ni befann er hos och gissa om jag var avis :)
  Trevligt att ni hittade till vår underbara håla Eslöv som faktiskt hyser en hel del retronördar i olika åldrar.
  Hoppas att alla njöt till fullo av detta arrangemang :)

  // Peter Forsthager

 2. 50 referenser?
  Nu är tävlinge slut så man kan ju skriva öppet:
  Jag ser Tetris-block. . . . ja det var väl ungefär det :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *