Spelpappan hittar guldkorn: ”Istället för Herr Hybners hörna”


Ibland blir saker inte som man tänkt. Påsken är snart över och alla grandiosa planer kring hur mycket jag skulle hinna med att skriva, göra och researcha börjar gå från drömmar till bister verklighet.

Sådana stunder är det bra att minnas de gånger livet verkligen går åt helvete. Och nej, jag menar kanske inte gå åt helvete på riktigt – utan mest sådant som att tappa bort en text du nyss skrivit. För alltid.

Det blev inte vansinnigt mycket gjort denna långhelgen heller. Jag planerade att sammanställa två intervjuer, skriva två artiklar åt IDG samt sätta ihop en större plan för nästa bokprojekt. I dagarna arbetar vi hårt på att verkligen få klart en översättning och internationell utgivning av Generation 64 – men en hel del arbete kvarstår från min sida.

down_and_outKommer det att ordna sig? Absolut? Under denna påskhelgen? Mer tveksamt.

Det är som sagt alltid bra att påminna sig själv om stunder det verkligen brakar ihop. Som den gången Tomas Hübner på tidningen Datormagazin som vanligt skrivit sin populära krönika och lämnat in i god tid för deadline.

Allt funkade bra, förutom att texten försvann. Spårlöst. Från den enda diskettkällan.

Det här är alltså texten om Hübners hörna som aldrig blev av. Numera för alltid sparad åt eftervärlden – att minnas de dagar du tycker att du inte riktigt fått gjort det du borde.

 

I stället för Herr Hybners hörna

bortaHerr Hybners hörna innehöll ett stort antal högintressanta nyheter, bland annat hur det besvärliga kopieringsskyddet på King of Chicago hindrat de lagliga kopierarna att tillverka försäljningsbara exemplar. Cinemaware fick leta sig till England för att få fram fungerande exemplar.

Detta och mycket annat i Tomas spalt, som han satt åtskilliga timmar och författade, natten före tryckningen, med en gräslig snuva i kroppen, finns inte längre.

Orsaken är att någonstans mellan Tomas diskdrive, Commodores exterdrive 1010 till Amigan och chefredaktörens 1010:a försvann texten spårlöst.

Commodore har tidigare haft problem med sina diskettstationer. Och att just Tomas spalt drabbades tillhör väl den risk man får ta när man arbetar med den typen av datorer som vi gör på Datormagazin.

Jag tillhörde en av de lyckliga få som hann läsa spalten innan herr Hybners disk kraschade.

Den var bra. Tro mig.

Redaktionschefen

 

Ha en fortsatt härlig söndagkväll!

 


Ett svar till “Spelpappan hittar guldkorn: ”Istället för Herr Hybners hörna””

  1. Det märkliga är att jag minns detta. Varför har jag memorerat en sådan liten grej i en tidning från 1900 frös ihjäl?!
    Fast det är ändå lite kul memorabilia :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *