Generation 64 översätts – Kickstartern gick i lås


I början av juli skrev jag att min bok, Generation 64, skulle bli översatt och utgiven på engelska i det fall en Kickstarter-kampanj gick i lås. Kampanjen startade den 17 juli och i dag, på tolfte dygnet, passerade vi £25.000-strecket och det hela gick därmed i lås.

Samtidigt håller jag på att utforska möjligheterna att dra igång ytterligare ett bokprojekt i höst/vinter – som jag inte riktigt kan prata om än.

Juli är min semestermånad i år och normalt sett försöker jag hålla en jämn takt här på Spelpappan.se samtidigt som jag tar det lugnt med familj och vänner. I sommar har det varit hektiskt, vilket gör att jag inte riktigt kan ta på mig att skriva lika mycket som jag vill.

Gen64Cover_v2En av orsakerna har varit att samordna och hålla i översättningen av Generation 64 till engelska. Brittiska förlaget Bitmap Books håller i själva projektet men givetvis vill jag överse allt och bli nöjd. Dessutom tillkommer nytt material som jag dels intervjuat nya personer för och därmed också fått skriva nya berättelser kring – men även en hel del ny research.

Nu känns det iallafall skönt att kunna skriva att Generation 64 på engelska blir av; Kickstarter-kampanjen nådde de utsatta £25.000 och de resterande fem dagarna handlar mest om att nå lite nya stretch-mål och givetvis sprida kännedom om översättningen.

Till alla som hjälpt oss att förverkliga detta vill jag såklart säga TACK!

Du som vill ha boken men inte har möjlighet att hoppa på kampanjen behöver inte oroa dig – boken kommer att säljas online så fort den är klar.

Samtidigt med detta ligger jag även i startgroparna med ett eventuellt framtida bokprojekt i höst. Jag kan egentligen inte säga mer än att det just nu tar ganska mycket tid i anspråk att utforska – och om allt rullar enligt planen kommer jag att kunna berätta mer inom kort.

Detta är två anledningar till att jag inte riktigt haft lika mycket tid som tidigare till Spelpappan.se. Det är alltså inte stiltje här, bara väldigt kort om tid. Men det är kanske så semestrar har för vana att vara – ibland behöver man komma tillbaka från semestern för att ta det lugnt?

Ha en fortsatt härlig onsdagkväll!

 


Ett svar till “Generation 64 översätts – Kickstartern gick i lås”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *