En stor utannonsering på gång

19 september, 2015 av: Jimmy Wilhelmsson  

Nej, jag är inte död – och jag har heller inte lagt Spelpappan på is. Jag befinner mig däremot i Los Angeles och arbetar i stort sett varje dag med både det ena och det andra.

En sak jag hållit på med sedan i somras är en stor utannonsering av en grej – och den sker i nästa vecka. Den kommer i högsta grad att beröra Spelpappan och den är väldigt rolig att äntligen få prata om.

Om det är något jag lärt mig av att skriva Generation 64 så är det hur nätverket växer med intressanta och fascinerande personligheter så fort man sticker huvudet in i ett projekt av den typen. Kvinnor och män som tidigare varit idoler eller åtminstone förebilder blir helt plötsligt trevliga samtalsparter – och ibland rentav vänner jag försöker återbesöka närhelst jag har vägarna förbi.

Det är en priviligierad uppgift att få dokumentera något som varit viktigt för så många – men uppmärksammats av så få. Jag unnar verkligen alla att få prova på någon gång. Internet, kunskaperna, infallsvinklarna – de är alla här just nu i vår samtid; det blir kanske inte enklare att få ditt ord sagt och hört än nu. Om det finns vilja, ork och tid är det bara att fatta pennan, kameran eller mikrofonen.

retrospelsmässan

Spelpappan på Retropelsmässan i Göteborg 2015. Foto: Martin Lindell

 

Så vad är det jag vill svamla om med detta? Jo, två saker:

 • Skriv, sjung, berätta – ta reda på det där du tycker verkar intressant. Berätta för någon, kolla vem som är intresserad – fortsätt samtalet, dokumentera. Hitta vinklarna, utvecklingspotentialen och se till att du hela tiden har roligt. Sluta med allt den sekund det inte längre är roligt.
 • Nästa vecka kommer en stor utannonsering, om allt går som det ska. Det är ett nytt projekt – och jag kommer att befinna mig på Bokmässan i Göteborg under helgen tillsammans med min kollega för att prata lite om det. Kom gärna förbi Bokfabrikens monter och prata!

 

Ha en fortsatt härlig lördag. Eller vad det nu är i Sverige när jag skriver detta :)

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

11 kommentarer till “En stor utannonsering på gång”
 1. Petter Lindh (680xx) skriver:

  Blir verkligen spännande att följa avtäckandet av det nya projektet. Personligen skulle jag inte bli ledsen om det var en ny boktitel på g. Generation 64 var en bok som verkligen gav mersmak. Tack för en underbar bok och för en underbar hemsida. Lycka till med det nya projektet.

 2. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Stort tack själv för de orden. Ja, vi får helt enkelt se vad det blir – är lite spänd själv :)

 3. Anders Grenhult skriver:

  Ödmjukt skrivet, och jag hoppas att artikeln inspirerar andra till någonting i stil med den väldigt, väldigt snygga produktionen Generation 64.

  Det nya projektet låter onekligen spännande, och konspirationsteoretikern i mig undrar om Spelpappan.se möjligtvis, möjligtvis har någonting att göra med den teaser ( https://goo.gl/3DcT27 ) som svenska Riotminds utannonserade bara för ett par dagar sedan…?

  Spänningen är på topp! ^_^

 4. Micke skriver:

  Åhhh.. om detta har med Drakar & Demoner att göra så lovar jag att börja spela rollspel igen. Ska bara hitta en grupp som vill ha en snart 40-åring.

 5. Mindrax skriver:

  May the force be with you :)

 6. Victor skriver:

  Drakar & Demoner? Micke, dum fraga kanske, men vad har detta med Drakar & Demoner? (later onekligen som en drom :))

 7. Micke skriver:

  Victor, jag hakade på Anders Grenhults ryktesspridning och köpte allt med hull och hår som den gamle T20-mästare jag är.

 8. Jonte skriver:

  Spännande! Allt som kommer från spelpappan är minst sagt bra!
  ps. vad är det mer för spännande boktitlar på bordet jämte Generation 64 i bilden ovan? ds.

 9. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Det är Martin Lindells och Thomas Sunhedes böcker, vi delade bord i Göteborg i maj.

 10. Mindrax skriver:

  *Tack Peter, din beställning har tagits emot!*

  Happy, Happy! – Joy, joy!

 11. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Grymt! Tack!

Kommentera