Första smakprovet från boken om Äventyrsspel


Arbetet med att färdigställa boken om Äventyrsspel som vi pratat om oavbrutet nu i två veckor, känns det som, är inne på sitt slutskede. Vi håller som bäst på att säkerställa alla citat och att sätta allt för att slutligen trycka boken så att vi har något riktigt roligt att se fram emot i vinter.

I samband med detta skulle jag, Orvar Säfström och Dan Algstrand vilja bjuda på tre ytterst preliminära uppslag från boken – håll till godo!

äventyrsspel-3D-liten-613x1024Du kanske har missat det – jag och Orvar Säfström skriver på en bok om Äventyrsspel, förlaget som gav ut Drakar och Demoner, Mutant och en hel massa andra svenska rollspel på marknaden. I tio långa år både drog och dominerade de lasset och underhöll ensamma den del av svenska rollspelsrörelsen som lirade svenska rollspel. Mången känd och okänd svensk har suttit där med sitt rollformulär och bett till högre makter när de rullat sina kampanjavgörande slag.

Vi hoppas själva rulla åtminstone ett särskilt slag på T20:an för färdigheten Skriva Bok, vilket vi anser oss ha åtminstone FV12 i – kanske mer. Då är chansen ändå hygglig.

För att ytterligare göra spänningen olidlig vill vi dessutom under denna sena söndagskvällstimme presentera några preliminära uppslag i småskalig form och utan puts. Det finns ingen garanti att sidorna kommer att se ut exakt så här, men förmodligen bra nära – det finns alltid grejer vi ändrar fram och tillbaka men vi är just nu i sluttampen av vår resa.

Texterna syns inte då vi inte korrat och gått igenom alla fullständigt ännu. Men det kommer.

Varsågod, välbekomme – och må din T20 alltid le mot dig. Betänk dessutom att detta är en ganska maffig sak på 220 sidor som mäter 254 x 338 millimeter, en rejäl pjäs i bokhyllan med andra ord.

Svavelvinter_test

kandra_test

DoD3_test

Ha en fortsatt härlig söndagkväll!

 


8 svar till “Första smakprovet från boken om Äventyrsspel”

  1. Jävlar vad taggad jag är på att läsa den här boken och det säger rätt mycket, med tanke på att jag inte läst en fysisk bok på säkerligen 5 år nu.. jag har haft en litterär paus :) Jävla internet.

  2. Skriva bok måste väl ändå vara en B färdighet? Ser verkligen fram mot releasen!

  3. @daniel: Ja, det är nog en B-färdighet – men då hade jag inte fått in snacket om tärningsslag :)

  4. Intressant! Denna kommer att köpas! Håller den samma klass som Generation 64 kommer den inte att göra någon besviken.

    Kan Spelpappan.se förresten tipsa era läsare om den nya Kickstartern om nyutgåvan av Drakar och Demoner? Om kampanjen når 400 000 kronor kommer ingen mindre än Anders Blixt (ja, DEN Anders Blixt!!!) att skriva ett helt nytt äventyr!! Här är länken:

    https://www.kickstarter.com/projects/1256540796/drakar-och-demoner

  5. Ser definitivt fram emot boken, kanske t.o.m blir så inspirerad att jag drar fram Drakar & Demoner-boxarna från bokhyllan :)

  6. Har givetvis förhandsbeställt och ser fram emot denna bok-release. Är även med i kickstarten för Drakar och Demoner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *