Förhandsboka Generation 500 – här är detaljerna


Förhandsbokningen av Generation 500 smygöppnade för två veckor sedan. Jag skrev lite om det på Facebook, Twitter och Instagram och ville inte tjata, så jag har ännu inte egentligen inte skrivit om det här på Spelpappan.

Istället tänkte jag ta tillfället i akt att mer i detalj förklara vad förhandsbokningen innebär och vilka fördelar det ger.
Håll i hatten så kör vi.

Förhandsbokningen av Generation 64 öppnade ett knappt halvår innan boken fanns i tryck och den här gången öppnar vi ännu tidigare. Det är dels för att jag tycker det är onödigt att hålla inne med information som inte behöver hållas hemlig – och dels för att alla som kan tänkas vara intresserade ska hinna lägga beslag på boken. Första tryckningen av både Generation 64 och boken om Äventyrsspel tog slut hyfsat fort och många hade trots att de var målgruppen inte hört talas om någon av böckerna – ju längre förhandsinfon ligger ute desto fler hinner få reda på att boken finns.

Med det sagt skulle jag vilja förtydliga alla de saker som ingår i förhandsbokningen.

Boken, numrerad och signerad av författaren
Yes, detta fungerar precis som tidigare – alla böcker är numrerade i tur och ordning efter hur folk har förhandsbokat. Om till exempel 25 personer förhandsbokar och du är nummer fyra så kommer din bok att numreras 4/25. Inga andra böcker än de förhandsbokade kommer att numreras.

Ett hårt bokfodral (slipcase) med plats för både Generation 500 och Generation 64
Detta betyder kort och gott att det medföljer ett (1) hårt bokfodral i vilket både Generation 500 och Generation 64 får plats på en gång.

twin_hard_slipcase
En dummy – INTE hur det kommer att se ut.

Om du alltså har skaffat Generation 64 sedan tidigare så har du nu ett fint fodral att stoppa den i tillsammans med den nya boken. Om du inte har Generation 64 sedan tidigare har du möjlighet att beställa den tillsammans med Generation 500 för bara 199 kronor extra. Observera att detta bokfodral enbart trycks till de förhandsbeställda böckerna – det kommer inte att finnas i bokhandeln.

Bilden här är en dummy på hur det kommer att se ut – men det är alltså inte så vårt bokfodral kommer att se ut. Vi låter formgivare Kenneth Grönwall avslöja hur bokfodralet kommer att se ut först senare i höst.

Generation 500 i PDF-version
Kanske vill du ha boken i hyllan och läsa i plattan? Därför kommer boken att skickas i PDF-version till den epostadress du uppger vid beställningen.

En musmatta, särskilt framtagen för Generation 500
Till Amiga 500 användes ju mus betydligt oftare än till Commodore 64 – därför känns det bara rätt och riktigt att skicka med en tjusig musmatta med särskilt framtaget Generation 500-motiv. Hur den ser ut avslöjas också senare.

En laptopsticker med texten ”I am Generation 500”
Denna kommer att gå i samma stil och storlek som sticker som kom med Generation 64 – allt för att det ska hänga ihop. Förmodligen kommer det att gå att beställa fler sådana i framtiden, precis som med Generation 64-stickern. Man byter ju dator då och då.

3D-bok_rgb_transpDessutom har du boken i din hand minst tre veckor innan butiksläpp
Ja, och detta är viktigt att poängtera. När vi släppte boken om Äventyrsspel kom julen och stökade till det lite – det gjorde att en del förhandsbeställare fick sina böcker först efter det att boken kommit ut i julhandeln, vilket vi inte riktigt kunde styra över.

Den här gången kommer vi att kunna se till att du som förhandsbeställare har boken i din hand tre veckor innan den kommer ut i handeln – förutsatt att postgången gör ett någorlunda normalt jobb. Mycket rår vi på, men inte svajig postgång.

Förhandsbokning av Generation 500 kostar 349 kronor plus frakt och beräknas komma ut i maj 2017.

Så var det med det. Ha en fortsatt härlig måndagkväll!

 


2 svar till “Förhandsboka Generation 500 – här är detaljerna”

 1. Hej!

  När boken Generation 500 släpps 2017, kommer den då ut på engelska?
  Jag gissar att det även finns ett visst intresse utanför Sverige.

  Mvh
  Torbjörn

 2. Hallå Torbjörn – det är inget som är bestämt och inget jag egentligen har kontroll över heller. Engelska utgåvan av Generation 64 gavs ut av Bitmap Books och jag tror inte att eventuella förhandlingar med dem lär påbörjas förrän boken är klar och utgiven på svenska.

  Så svaret är väl: Nej, Generation 500 lär inte släppas samtidigt både på svenska och engelska – men eventuellt på engelska senare under 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *