Spelpappan skriver officiellt äventyr till Mutant: År Noll


Jag tänkte här avslöja det andra projektet jag kommer att arbeta med i sommar, förutom Generation 500 (och förstås ett gäng artiklar här på Spelpappan – samt retroutgåvan av DatorMagazin).

Under våren har jag etablerat ett samarbete med Fria Ligan och håller på att skriva ett officiellt äventyrshäfte till rollspelet Mutant: År Noll. Den exakta titeln är ännu inte avslöjad men arbetsnamnet är ”Jakten på Il Scuro”.

Mutant_v1_FIXDet borde ha framgått för de flesta att jag, såväl som tusentals andra svenskar, har växt upp nära rollspelen som framförallt förlaget Äventyrsspel släppte med start under början av 80-talet. Det var framförallt Drakar och Demoner som blev förlagets stora kassako, men 30 år senare tycker åtminstone jag att det är i rollspelet Mutant du hittar de intressantaste scenarierna.

Mutant är svensk postapokalyps med muterade älgar, muskedunder och rostiga robotar i barrskog. Att få skriva och ge ut ett officiellt äventyr i denna miljö har länge varit en ungdomsdröm jag inte ens sett som ett alternativ. Förrän nu.

Under våren har jag haft flera möjligheter att lära känna det trevliga folket bakom Fria Ligan som i dag ger ut Mutant: År Noll – det moderna rollspelet som berättar vad som hände innan världen blev som den är i klassiska Mutant från 1984. Det började med att jag lyssnade på musik som inspirerade mig till en idé – men istället för att be någon skriva ett äventyr kring idén tog jag helt enkelt kontakt med Fria Ligan och bifogade ett synopsis.

Som i alla förlagsförhandlingar tog de inte emot precis alla idéer med glädjestorm, men de gillade grundidé och bakgrundsstory – så det hela resulterar alltså i ett officiellt äventyrsshäfte som förmodligen kommer att släppas under våren 2017. Den exakta titeln är ännu inte avslöjad men det interna arbetsnamnet är ”Jakten på Il Scuro”. Mer kan jag inte avslöja i dagsläget.

Jag skriver detta äventyr parallellt med mitt arbete med boken Generation 500 och kommer att avslöja mer efter hand, till exempel titel, omslag, illustratörer och delar av bakgrundsberättelsen. Arbetet är redan i gång men en hel del kött på benen återstår innan kartritare, illustratörer och korrläsare får sätta tänderna i det hela – sjukt roligt ska det bli.

Ha en fortsatt härlig tisdag!

 


5 svar till “Spelpappan skriver officiellt äventyr till Mutant: År Noll”

  1. Ah, tack – fast trailern är från rollspelet som släpptes för några år sedan – inte till äventyret. Men bra idé med trailer även till äventyrshäftet! :D

  2. Häftigt, borde inte Paradox kunna skapa ett häftigt spel oxå, baserat på detta, de äger väl varumärket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *