Första titten på slipcaset till Generation 500/64


En av de saker folk frågar mig mest om angående kommande boken, Generation 500, är det slipcase förhandsbokare får – och som rymmer både Generation 64 och Generation 500.

Därför är det extra kul att tillsammans med formgivare Kenneth Grönwall kunna avtäcka vår allra första mockup av hur detta slipcase kommer att se ut. Tänk lyx! Tänk mörkgrå väv och guldfolieringar!

Det kan kanske tyckas märkligt att det folk tänker mest på kring kommande boken är det hårda slipcase den ska ligga i – men det blir väl gärna så när det är så pass långt kvar till släpp :) Först i maj 2017 kommer förhandsbokare att få lägga vantarna på både bok och slipcase.

Idén med ett slipcase till Generation 500 kom tidigt i våras. Ett slipcase är alltså ett hårt bokfodral som används för att skydda boken. Problemet var att vi inte erbjöd något sådant till föregångaren Generation 64 – och de två böckerna är ju ändå delar i samma serie. Lösningen var därför att erbjuda alla förhandsbokare av Generation 500 ett slipcase som rymmer båda böckerna. Genialt, eller hur?

slipcase_gen500_mockup_560
Slipcase sett från tre olika håll: från vänster rygg, sida och öppningen med bokryggarna.

 

Vi tänker oss att detta slipcase ska vara enkelt men snyggt och lyxigt. Inga särskilda krusiduller utan helt enkelt en mörkgrå väv och en folierad logga i guld på båda sidorna. Bokryggarna som står bredvid varann ser riktigt snygga ut ihop, tycker jag.

gen500_slipcase_mockup_3d

Men – och detta är viktigt – det innebär också att detta slipcase inte kommer att finnas till försäljning i butik. Det kommer enbart att tryckas till dig som förhandsbokar. Det kommer att vara folk som missar detta – men jag försöker därför vara så tydlig som möjligt.

Generation 500 kostar 349 kronor plus frakt att förhandsboka. Då får du dessutom  möjlighet att köpa till Generation 64, om du inte redan har den, för endast 199 kronor (rabatten dras av i kassan).

För 548 kronor plus frakt får du alltså båda böckerna med slipcase – och såklart alla de andra bokningsbonusarna. Förhandsbokningen hittar du här: http://generation500.com/buy/

the_masters_of_pixel_art_2_300Det släpps ju även andra böcker från några av mina författarkollegor där ute.

Först skulle jag vilja nämna The Masters of Pixel Art – Volume 2 av Klas Benjaminsson. Det är alltså uppföljaren av hans första konstbok som handlar om pixelart i allmänhet. Uppföljaren handlar alltså enbart om pixelart på 8-bitarsdatorer och en Kickstarter-kampanj är just nu igång för att backa boken.

The Masters of Pixel Art – Volume 2 är tänkt att släppas i december lagom innan julafton och innehåller bland annat svenska kändisar som Twoflower, Redcrab och The Sarge.

svensk_videospelsutveckling_300Och i november kommer boken Svensk videospelsutveckling – Från 50-tal till 90-tal av Thomas Sol Sunhede och Martin Lindell. Båda två av dessa författare har ju tidigare gett ut en drös spelrelaterade böcker om bland annat SEGA, Nintendo och en mängd annat.

Jag har faktiskt tagit emot ett tidigt provtryckexemplar av boken och läser den som bäst i skrivande stund. Det är en massiv tegelsten på över 500 sidor som försöker täcka den svenska spelutvecklingen från ”urminnes tider till tidigt 90-tal”. Jag misstänker att det kommer att dyka upp en andra del senare som täcker resten.

Om allt vill sig väl kommer jag förmodligen att skriva en recension av båda böckerna senare i höst/vinter.

Ha en fortsatt härlig tisdagkväll!

 


3 svar till “Första titten på slipcaset till Generation 500/64”

  1. Snyggt! Mock-upen ser lite tajt ut, men jag förutsätter att den slutliga produkten är bred nog att få plats med bägge böckerna utan att man ska behöva pressa in dem och få kämpa för att sedan plocka ur den ena.

  2. Detta är ju digitala mockups; vi kommer att provtrycka enstaka exemplar innan och kontrollera att böckerna sitter bra. Man vill ju inte gärna att de sladdrar runt därinne heller. Önskedrömmen är att man ”häller” ut dem i handen men att de annars sitter någorlunda på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *