Allt om Kickstartern för MUTANT-boken


I morgon är en stor dag. I morgon drar vi igång Fandrakes allra första Kickstarter-kampanj – och det är inget mindre än boken MUTANT: MINNEN FRÅN DEN FÖRBJUDNA ZONEN som ska försöka få finansiering.

Här avslöjar vi för första gången nivåerna du kan backa oss på. Bestäm dig för hur pass mycket mutant du är – och bli belönad därefter. Vi ses!

 

UPPDATERING 27/12 kl.10:
Kickstartern är nu igång! Du hittar den här: https://www.kickstarter.com/projects/fandrake/mutant-minnen-fran-den-forbjudna-zonen

Först av allt. Länken till Kickstarter-kampanjen blir inte offentlig förrän den öppnar den 27 december kl.10:00 – men du kan alltid hänga på låset genom att kika på vårt förlags Kickstarter-sida som finns här: https://www.kickstarter.com/profile/fandrake

För mer information om själva boken, läs på Fandrakes hemsida. Här följer enbart info om nivåerna:

Nivån LUFTMURENA ger dig inget alls, men du får möjlighet att följa uppdateringarna och kommentarerna. Du kan också välja att ändra dig och backa mer allteftersom. Det är mest för dig som tvekar lite grann.

Nivån RUBBIT ger dig boken i standardutförande (ovan), inga konstigheter. Den är klar under sommaren och vi siktar på att kunna leverera den till dig under augusti 2018 – i butik kommer den först senare under hösten.

För dig som verkligen vill unna dig något extra rekommenderar vi minst nivån PSI-MUTANT som inte bara ger dig boken i lyxutförande utan även den vackra lila tröjan med MUTANT-logotypen från 1984 års original (se nedan). Varken boken eller tröjan kommer att finnas tillgängliga utanför denna Kickstarter-kampanj.

Boken i lyxutförande, ja … det handlar alltså om en begränsad upplaga som kommer att vara klädd i grönskimrande reptilfolkskinn och ha en logotyp i guldtryck. Okej … reptilfolk kanske inte existerar på riktigt, men om de hade gjort det så hade deras skinn sett ut som denna reptilskinnimitation, vi lovar.

Det går givetvis att lägga till en summa för att även lägga beslag på standardutgåvan, för dig som vill ha båda. Det är dock inget vi tvingar på dig, såklart.

Både lyxvarianten av boken och den lila tröjan är Kickstarter-specifika och kommer inte att säljas i butik. Den LILA TRÖJAN med MUTANT-logotypen ingår i nivån PSI-MUTANT eller högre. Den VITA TRÖJAN med Stefan Kayats rubbitar går att lägga till alla nivåer utom LUFTMURENA genom att du adderar till totalsumman. Storlekarna är S, M, L, XL eller XXL.

I de högre nivåerna (NOSHÖRNING, ARVTAGARE och DOMEDAGSHJÄLTE) finns tre vackra CANVASPRINTS med klassiska artworks från olika perioder av Mutants utgivningshistoria. Notera att dessa nivåer endast finns i 20 exemplar vardera.

Det finns endast 25 exemplar av varje print, de är alltså riktiga rariteter som är både numrerade och signerade av konstnärerna. Våra canvasprints är 80 x 60 centimeter och levereras uppspända på träram.

Nivån NOSHÖRNING kommer med ett signerat och numrerat (av totalt 25) canvasprint av omslagsillustrationen till Mutant-äventyret Nekropolis av Peter Johnsson.

Nivån UNDERGÅNGENS ARVTAGARE kommer med ett signerat och numrerat (av totalt 25) canvasprint av omslagsillustrationen till Undergångens Arvtagare av Anders Muammar.

Nivån DOMEDAGSHJÄLTE kommer med ett signerat och numrerat (av totalt 25) canvasprint av illustrationen Den Sista Striden till Mutant Chronicles (som också användes till brädspelet Domedagens Hjältar) av Paul Bonner.

Sist men absolut inte minst har vi då diamanten i hela Kickstarter-kampanjen … nivån vi kallar NICHOLAS FON RIJN och som endast fem lyckliga kan lägga vantarna på. Du får här ALLT som ingår i samtliga nivåer innan dess (utom boken i standardutförande, men den kan du alltså lägga till). Det innebär att lyxboken, BÅDA tröjorna och SAMTLIGA canvasprints blir dina.

Utöver allt detta tillverkar vi en handfull naturtrogna replikor av Michael Petersens och Gunilla Jonssons ORIGINALMANUS från 1984, komplett i sliten pärm med strukna sektioner och rättningar i marginalen. Detta kommer utan tvekan att vara en av de mest unika och åtråvärda svenska rollspelsklenoderna någonsin!

Till detta kommer ett gäng stretchgoals om kan vara intressanta att känna till – men de tar vi när vi öppnar själva Kickstarter-kampanjen då det är först då de blir aktuella. Men vi utlovar mycket gratisgodis om många är sugna på boken, så tipsa alla du känner som kan vara intresserade så ser vi gemensamt till att det här blir av!

Vi hörs i morgon förmiddag!

Ha en fortsatt härlig tisdagkväll!

 


6 svar till “Allt om Kickstartern för MUTANT-boken”

  1. Kommer boken ha samma storlek som boken om Äventyrsspel? Symmetri är viktigt i bokhyllan :)

  2. Ja, det är vår intention – så i detta fall vågar jag svara: JA.

    Första utgåvan då: den andra utgåvan som precis släppts är typ 20 procent mindre.

  3. Kul, men när bytte reptilmän namn till ”reptilfolk”? Före eller efter Riotminds visade sig duktiga då man lät publicera sin genomkorrekta nyutgåva av Drakar & Demoner?

    Suck.

  4. Min uppfattning är att lyxutgåvans omslag tillverkats av ett tiotal individer: mest reptilmän men också några kvinnor. Vi bytte till oss råvaran när vi besökte Djupsjödalen. Något hade tydligen hänt stammen där.

  5. Jag är inte helt med på hur man adderar T-shirts. Låt säga att jag väljer utgåvan för 899 exkl frakt, då ingår en lila tröja. Men om jag vill ha den vita och svarta då?

  6. @Micke: Hallå Micke! Då adderar du 2×199 till din total – så fixar vi vilka tröjor och storlekar du vill ha senare i Pledgemanagern. Precis som du skriver gäller sådana tillägg bara den vita och svarta tröjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *