PCGN S01:E02 – Duke Nukem 3D med Mark Parker

29 november, 2020 av: Jimmy Wilhelmsson  

PC Games Nostalgia är en glad liten pratshow där jag frågar folk från spelindustrin om ett specifikt spel de känner nostalgi för, och som eventuellt influerat dem i sitt arbete.

I andra avsnittet kopplar vi upp oss mot Mark Parker på The Bearded Ladies som jag arbetade tillsammans med för några år sedan kring spelet Mutant Year Zero: Road to Eden, som du kanske minns.

Mark ville hemskt gärna prata om Duke Nukem 3D, ett spel han körde i hundratals timmar som ung – och dessutom hämtade ett alldeles speciellt vapen från till ett spelprojekt han själv jobbat på.

Hela första säsongen är redan inspelad i 12 avsnitt – det kommer att diskuteras flera gamla pärlor tillsammans med etablerade proffs från spelbranschen.

Ha en fortsatt härlig söndag!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Spel & Data
Etiketter: ,

Kommentarer

En kommmentar till “PCGN S01:E02 – Duke Nukem 3D med Mark Parker”
  1. Anders Grenhult skriver:

    Hoppas Spelpappan.se inte glömmer sina rötter och passar på att ställa frågor om den inofficiella AmigaOS-versionen av Duke Nuke’em, och vad det betyder för honom. Letade upp länken här:

    https://amitopia.com/duke-nukem-3d-port-amiga-aga/

Kommentera