PCGN S01:E05 – Defender of the Crown med Fredrik Wester

11 december, 2020 av: Jimmy Wilhelmsson  

PC Games Nostalgia är en glad liten pratshow där jag frågar folk från spelindustrin om ett specifikt spel de känner nostalgi för, och som eventuellt influerat dem i sitt arbete.

I det femte avsnittet av första säsongen kollar jag vad Paradox Interactives karismatiske styrelseordförande Fredrik Wester håller på med. Han har ju sina rötter i både rollspels- och datorspelsbranschen.

Du som har koll vet att han var med i min bok, Generation 500, där han pratade om en massa spel han är nostalgisk över. I detta avsnitt diskuterar vi den fina gamla Cinemaware-klassikern Defender of the Crown som jag skrivit om tidigare.

En av de absolut tuffaste grejerna är att jag i denna intervju avslöjar att jag råkar veta var originalmålningen till omslaget för Defender of the Crown befinner sig. Spana in avsnittet nedan och du vet också.

Hela första säsongen är redan inspelad i 12 avsnitt – det kommer att diskuteras flera gamla pärlor tillsammans med etablerade proffs från spelbranschen.

Ha en fortsatt härlig fredag!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Spel & Data
Etiketter: ,

Kommentarer

En kommmentar till “PCGN S01:E05 – Defender of the Crown med Fredrik Wester”

Kommentera