PCGN S01:E08 – Final Fantasy XIV med Elvira Björkman

17 januari, 2021 av: Jimmy Wilhelmsson  

PC Games Nostalgia är en glad liten pratshow där jag frågar folk från spelindustrin om ett specifikt spel de känner nostalgi för, och som eventuellt influerat dem i sitt arbete.

I det åttonde avsnittet av första säsongen tar vi en titt på ett spel som inte alls är lika gammalt som de titlar vi normalt gräver ner oss i.

Spelet vi ska ägna dryga 20 minuter åt att dyka ner i denna gång är det kontroversiella Final Fantasy XIV som hann med att både hatas och älskas innan det blev en nostalgisk klassiker, åtminstone för den del av spelpubliken som är lite yngre. Med mig denna gång är ingen mindre än spelkompositören Elvira Björkman, medgrundare av musikstudion Two Feathers, som även hinner med att berätta om hur det gick till när hon skapade musiken till Angry Birds 2.

Hela första säsongen är redan inspelad i 12 avsnitt – det kommer att diskuteras flera gamla pärlor tillsammans med etablerade proffs från spelbranschen.

Det här var faktiskt årets första inlägg, det är alltså ett lite segare 2021 än tidigare år har varit. Men var inte orolig för att jag inte har att göra – och jag kommer snart att kunna berätta om allt nytt jag håller på med.

Ha en fortsatt härlig söndag!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

2 kommentarer till “PCGN S01:E08 – Final Fantasy XIV med Elvira Björkman”
  1. Jonas Rosqvist skriver:

    Fick till sist tag i ett ex av Boken om Alga men saknar spelet resan?

Kommentera