Skaffa dig ett retroskåp

28 mars, 2011 av: Jimmy Wilhelmsson  

För första gången någonsin har jag lyckats samla mina gamla retrospelmaskiner på ett ställe, kopplade till samma tv. Sedan tidigare har jag haft några av dem kopplade till platt-tv:n men med åren har jag insett att det är på en gammal, hederlig tjockburk de ska avnjutas.

The real deal, liksom.

Alvar har en tv han brukar kolla Bolibompa på någon kvart om dagen. Det är en fin gammal tjock-tv med inbyggd DVD (vad de kunde hitta på, de där 90-talisterna) som ger precis så burkigt ljud och bild man önskar sig av en gammal tv med bara en enda scart-ingång – och inget annat.

NES kan jag koppla direkt till kompositen men SNES, Amiga 500 och Commodore 64 har jag ju fixat scartlösningar till, så de ville jag givetvis använda. Genom en kombination av stort skåp med många hyllplan och en scartdelare från Kjell & Company har jag nu en retrohylla som får vem som helst att bli glad.

Kolla bara.

 


Spelpappan drivs av Jimmy Wilhelmsson med erfarenhet av Commodore, datorspel och rollspel sedan mitten av 80-talet. Kontakta mig gärna vid frågor.

Artiklar publicerade i andra medier hittar du här.


Nu kan du förhandsboka Generation 500, den maffiga kaffebordsboken om de unga som växte upp med hemdatorn Amiga 500.

Klicka här för att förboka ditt ex. Stänger den 1 maj kl. 24:00!Kommentarer

6 kommentarer till “Skaffa dig ett retroskåp”
 1. Henrik H skriver:

  Mycket trevligt! Alla mina retrospelmaskiner ligger förnärvarande nedpackade i sina kära originalkartonger men någon gång ska jag banne mig ha ett helt eget retrorum! :) Men för oss med kompakt living så skulle man kanske kunna bygga ett retroskåp i den här stilen, då hade man kunnat ha framme spelen i bokhyllan också.
  http://www.ikeahackers.net/2009/08/craft-pod-that-hides-sewing-machine.html

 2. Spelpappan skriver:

  Spelen står på hyllan ovan, hehe… :) Dock helt utan kartonger, var inte mycket för att spara lådor på den tiden. Och är det egentligen fortfarande inte; kartonger åker obönhörligen ut.

 3. muzagga skriver:

  En fröjd att se att min gamla TV hamnat i goda händer.

 4. Krax skriver:

  Du har en ganska tålig hustru/sambo ;-)

 5. Joakim skriver:

  Ah ett retroskåp. Min fru undrar om du fortfarande är gift. :-D
  Själv sålda jag av allt när jag träffade henne. Nöjer mig med emulatorer i datorn nu för tiden.

 6. Spelpappan skriver:

  Hehe, inte gift – men fortfarande sambo. Kravet var att skåpet ska gå att stänga så att man inte ser manickerna när de inte används. Övriga lådor har vi en del av Alvars leksaker i, så vi har en fin kompromiss.

  Jag har sedan detta skrevs hunnit skaffa en 1541 diskdrive också eftersom jag inte hade någon fungerande sådan tidigare.

Kommentera