I juni 2017 släpptes GENERATION 500, min maffiga kaffebordsbok om de unga som växte upp med hemdatorn Amiga 500! Du skaffar den här.

Finns även på Akademibokhandeln, Bokus, Adlibris, CDON och SF-bokhandeln.I september 2014 släppte jag GENERATION 64, en maffig bok om de unga som växte upp med hemdatorn Commodore 64! Du läser mer om den här.

Generation 64 är tyvärr slutsåld sedan en tid tillbaka, och det är tveksamt om den kommer att tryckas i en tredje upplaga. Om så ändå blir fallet hör jag givetvis av mig.
 

Femton retro-omslag som snart pryder min vägg

9 september, 2013 av: Jimmy Wilhelmsson  

Sommarens fokus på spelomslag, främst äldre sådana, rasar oförtrutet vidare. Du kan här läsa om min rant kring varför det finns så få posters från gamla C64-spel att köpa. Jag ägnade dessutom några dagar åt att jaga illustratören av omslaget till Defender of the Crown från 1986.

Det som hänt sedan sist är att jag just nu skriver på en ny text om ett annat gammalt klassiskt omslag – men jag har också hittat bra grejer på eBay.

Har du tillräckligt hög upplösning på bilderna från spelomslag kan du såklart skriva ut dem själv på matt eller glansigt fotopapper. De flesta hemmaskrivare fixar dock bara max A4, men på eBay erbjuder en verksamhet alltså A3-utskrifter av inscannade spelomslag från förr.

Nej, det är förmodligen inte samma kvalitet som posters i allmänhet – men jag är beredd att prova i vilket fall, så jag har beställt ett gäng ur den stora flora av omslag som gick att välja.

Här nedan ser du vilka A3-posters jag tänkt pryda mina kontorsväggar med. Eller iallafall lägga till en samling.

poster_wizard_of_worposter_the_trapdoorposter_space_invadersposter_river_raidposter_pitfallposter_gorfposter_ghost'n_goblinsposter_fist_iiposter_eliteposter_crystal_castlesposter_commandoposter_choplifterposter_bubble_bobbleposter_aztec_challengeposter_arkanoid

Om det blir bra eller dåligt återstår att se; jag ser det som en slags recension. Men visst tror jag faktiskt att kvaliteten kan vara helt godtagbar; men jag återkommer alltså när de är här.

Ha en fortsatt trevlig måndagskväll!

 


Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Jag har även gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur. Jag driver även förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.


I juni 2017 släpptes GENERATION 500, min maffiga kaffebordsbok om de unga som växte upp med hemdatorn Amiga 500! Du skaffar den här.

Finns även på Akademibokhandeln, Bokus, Adlibris, CDON och SF-bokhandeln.I september 2014 släppte jag GENERATION 64, en maffig bok om de unga som växte upp med hemdatorn Commodore 64! Du läser mer om den här.

Generation 64 är tyvärr slutsåld sedan en tid tillbaka, och det är tveksamt om den kommer att tryckas i en tredje upplaga. Om så ändå blir fallet hör jag givetvis av mig.
Kategori: Spel & Data
Etiketter: , ,

Kommentera