Vecka 34: Sista bilden för denna gång

12 augusti, 2010 av: Jimmy Wilhelmsson  

Jag fick vänligt men bestämt veta att veckorna inte börjar på tisdagen som jag tidigare trott utan först på onsdagen. Därför började vecka 34 i går men vi ville vänta på de sista ultraljudsbilderna vi får – och därför lägger vi inte ut veckorapporten förrän i dag.

Veckans stora händelse var givetvis att få en sista titt på Korven innan det faktiskt är dags för honom att krypa ut om en och en halv månad.

På KK får man ta bilder gratis och de har tydligen också sån där tuff maskin som tar 3D-ultraljudsbilder, men det verkar inte vara lika hög kvalitet som förra gången. Dels gömde sig Korven ganska mycket bakom både sina egna nävar men han stack också konstant näsan i moderkakan (yeugh…) för att vi inte skulle få se honom.

Klart är att han inte lär vara särskilt lik mig, utan snarare sin mammas släkt. Jag har sedan tidigare hört att de sista bilderna inte alltid blir särskilt bra eftersom han är ganska stor och bökar runt med ansikte i allt som ligger runtomkring. Och det stämmer ju, dessa bilder blev bara sådär.

Namnfrågan kommer inte direkt närmare någon lösning, dels därför att vi inte är riktigt överens men också på grund av att mamman vill se sin son innan hon vet exakt vad det blir för namn. Jag är inte alls sån; jag bestämmer en grej och sen är det så. Så för att undvika trubbel i framtiden har vi bara bordlagt frågan till framtida datum.

Har hört att Skatteverket börjar höra av sig om vi inte bestämt oss efter tre månader – och det är ju en morot så god som någon. Nu ska jag iväg och köpa lite fler flyttkartonger, måste dra.

Ha en fortsatt underbar torsdag, alla vänner!


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Blandat
Etiketter:

Kommentarer

4 kommentarer till “Vecka 34: Sista bilden för denna gång”
 1. Micke skriver:

  Jag minns våra första ultraljudsbilder, wow vilken grej. Så dom rör sig, trots att de är så små. Man kan nästan ana deras personligheter redan, fast det kanske mest är en förväntansfull pappa som inbillar sig saker.

  Hur som helst, tack för att du delar med dig av en så pass personlig sak. Nästan så man blir sugen på att skaffa fler själv.

 2. Spelpappan skriver:

  :) Jo, man har väl en tendens att tro att det verkligen är en klart logisk person där inne, men riktigt så är det nog inte.

  Jag har inga problem att publicera ultraljudsbilder på nätet, men jag kommer att vara restriktiv med bilder på honom när han är ute. Det får vänta tills han är gammal nog att själv förstå konsekvenser av bilder på nätet.

 3. Pappa Patrik skriver:

  Jag tycker fortfarande att Eusebio är ett förstklassigt namn.

 4. Spelpappan skriver:

  Det är det verkligen. Och Ragnar. Jag gillar Ragnar.

Kommentera