Intressant som skrivits under vecka 40


Vecka 40 skrevs det som vanligt en massa intressanta saker på Eurogamer.se och på andra platser. Jag sammanfattar under måndagen det jag skrivit under veckan som gått och som jag tycker kan vara värt att läsa om du inte följer sajten varje dag.

Dessutom lägger jag ut lite övriga texter jag tycker kan vara värda att läsa för den som är intresserad av tankar och trender från spelvärlden.

Recensioner inte det enda som påverkar köp

Metacritics Marc Doyle menar i en intervju med Industry Gamers att enbart recensioner inte påverkar huruvida en konsument väljer att köpa ett spel eller inte. Som om vi inte alla redan visste det. Recensioner är dock viktiga ändå, läs i texten varför.

Konsumenten största hindret mot ny teknik?

Enligt en amerikansk undersökning skulle så många som 63 procent  av konsolägare tro att allt som krävs för att kunna spela 3d-spel är en uppdatering av mjukvaran. Det betyder att två av tre spelare inte nåtts av informationen att det även behövs en tv-apparat som stöder 3d. Är det ett bra betyg för bolagens pr-arbete?

World of Warcraft når 12 miljoner spelare

Blizzard meddelade att världens mest framgångsrika onlinespel, World of Warcraft, når 12 miljoner användare. Det är ungefär lika mycket folk som det bor i ett medelstort europeiskt land. Otroligt.

Azeroth – större än Sverige, Portugal och Tjeckien…

 

Sen tänkte jag sammanfatta några bra grejer jag läst av andra skribenter i veckan:

Spelbranschens ekonomi del 1: överblick på spelbranschen (Spelbloggen)

Spelbranschens Ekonomi är en serie i fyra delar skriven av gästbloggaren Martin Birkeldh på Spelbloggen. Martin som annars driver sajten aktiefokus.se ger insikt i hur det egentligen fungerar bakom kulisserna i spelföretagens värld. Bra och välbehövligt!

Dröm om lera (Blog ’Em Up)

Blog ’Em Up besöker Erik Zaring och Anders Gustafsson i Malmö och pratar om deras peka- och klickaspel The Dream Machine. Jag träffade grabbarna under Nordic Game i våras och blev själv imponerad över den stil de valt att bygga spelet runt. Och över att dockorna faktiskt finns i verkligheten!

Jaha, det var det. Tack för den här veckan och må era pilar alltid träffa sitt mål. Ha det!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *