Intressant som skrivits under vecka 42


Vecka 42 skrevs det som vanligt en massa intressanta saker på Eurogamer.se och på andra platser. Jag sammanfattar under måndagen det jag skrivit under veckan som gått och som jag tycker kan vara värt att läsa om du inte följer sajten varje dag.

Dessutom lägger jag ut lite övriga texter jag tycker kan vara värda att läsa för den som är intresserad av tankar och trender från spelvärlden.

Vecka 41 lade jag inte ut någon sammanfattning eftersom vi fick Alvar och det mesta var upp och ner den helgen. I veckan som gått har mycket tid gått åt att passa honom så jag har egentligen varken skrivit eller läst särskilt mycket men lite grann ska vi väl åtminstone kunna bjuda på?

50 miljoner beroende av Facebook-spel

Av Facebooks 250 miljoner spelare kallar sig cirka 50 miljoner för ”beroende” och 50 miljoner betalar i någon form för sitt spelande. Detta menar iallafall en rapport på den inofficiella fansajten All Facebook som fått hjälp av undersökningsbolagen Nielsen, Games.com och InsiderFacebook att sätta samman siffrorna. Jag undrar om de svarande har tolkat ordet ”beroende” i sin egentliga allvarsamma betydelse…?

Rätt många fler människor är sugna på att sköta en bondgård på Facebook än i verkligheten…

 

Sen tänkte jag sammanfatta några bra grejer jag läst av andra skribenter i veckan:

Vem bör recensera vilket spel? (Eurogamer.se)

Bör spel från en viss spelgenre eller spelserie recenseras av en skribent som har stor kunskap om just den serien – eller räcker det att personen kan motivera varför han eller hon gillar eller inte gillar det specifika spel som avses. Bör man alltså vara insatt i en spelserie eller kan vem som helst som är någorlunda spelerfaren recensera? Viktiga frågor inom speljournalistiken.

Nerdcore – nördrap om tv-spel (Blog ’Em Up)

”I dokumentärfilmen Nerdcore Rising  lyckas ett MC Frontalot-fan sammanfatta hela Nerdcore-genren i en kärnfull mening: “MC Frontalot raps about everything I care about, like Magic the Gathering and internet porn addiction”

Det var allt som behövdes för att få mig att läsa hela detta inlägg om nördrap. Det borde räcka för dig också.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *