Intressant som skrivits under vecka 44


Vecka 44 skrevs det som vanligt en massa intressanta saker på Eurogamer.se och på andra platser. Jag sammanfattar under måndagen det jag skrivit under veckan som gått och som jag tycker kan vara värt att läsa om du inte följer sajten varje dag.

Dessutom lägger jag ut lite övriga texter jag tycker kan vara värda att läsa för den som är intresserad av tankar och trender från spelvärlden.

Sony erkänner: ”Ny produkt på gång”

Veckan tidigare läckte det ju ut bilder på det som sades vara en PlayStation Phone. Sony erkände veckan efter att:

”[v]i håller på att utröna vad vi på Sony kan göra på denna [mobiltelefon-] marknad. Vi har Sony Ericsson och vi har Sony Computer Entertainment.”

Vad det betyder? Ja, det kan man ju fråga sig.

Wii får demon igen

”Nintendo har inte direkt rosat sin kundkrets med demon av spel, det vill säga provspelningar innan man köper. Tidigare fanns det ett fåtal demon att ta hem via Wii Shop Channel, inte sällan tidsbegränsade, men sedan en tid tillbaka har de helt försvunnit. Tills nu.”

Äntligen.

Veckans Retrokanon: Moonstone

Eurogamers Retrokanon kom så äntligen till Moonstone. För dig som inte vet vad det är för spel behöver du bara veta följande:

”Moonstone är förmodligen ett av de bästa spelen som gjordes till Amiga 500. Enligt Wikipedia är en originalversion komplett med karta och annat innehåll mycket svårt att få tag på. Jag minns denna riddarklassiker med stort välbehag.”

Kinect hackad dagar efter lansering

Ett bolag grundat av två MIT-studenter utlovade en belöning på 2000 dollar till den eller de som först knäckte Microsofts nya kontrolldon, Kinect. Bara dagar efter lanseringen påstod sig ett gäng studenter att de hackat manicken. Microsoft nekade snabbt och påstår att det inte alls är ett hack utan en kreativt skriven drivrutin de inte rekommenderar. Intressantast är studenternas argument; de menar att Kinect är alltför fantastisk hårdvara för att låsas in på en enda plattform, nämligen Xbox 360.

 

Sen tänkte jag sammanfatta några bra grejer jag läst av andra skribenter i veckan:

GAMEX 2010 – Våra intryck (Eurogamer.se)

Chefredaktör Toby Lee har sammanfattat sina intryck från spelmässan Gamex som gick av stapeln i helgen. Jag var ju inte där på grund av att Alvar fortfarande är för liten att lämna men nästa år lär det bli av. Läs gärna Tobys intryck om du inte heller var där.

Så ser spelvärldens kändaste röster ut (Svampriket)

”Visste du att Manny Calavera från Grim Fandango är Ugly Bettys pappa? Eller att Chris Redfield nu har samma röst som Sonic? Varning dock för krossade illusioner, när skådespelaren inte alls ser ut som du hade tänkt dig.”

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *