Spelpappan återskapar Slaget om Hoth


Jag visste att jag aldrig skulle ha skaffat den där AT-AT:en som var så sjukt häftig på Amazon.com. Nu har jag grottat in mig i ett ytterst analogt pysselprojekt som motpol till allt jag skriver och gör framför en datorskärm.

Tanken är att återskapa Slaget om Hoth från Rymdimperiet slår tillbaka i en slags diorama på de tre meter bokhylla jag har på kontoret.

För en tid sedan skaffade jag ju en stor och lyxig AT-AT och undrade om det var ok att vuxna skaffar leksaker. Nu är det ju inte så att jag sitter och leker med denna dagarna i ända men däremot tillkallades den flitige kommentatorn Pappa Patrik, som är en hejare på tenngubbemålning, till undsättning. Resultatet blev en härligt skitig och köldsliten AT-AT som varit med om en del. Riktigt snyggt, faktiskt – även om den inte är hundra procent klar.

När väl denna tingest stod på hyllan fick jag en idé att utnyttja hela bokhyllans längd till mer attiraljer från Hoth som snygg prydnad. Sagt och gjort; jag skaffade lite enstaka gubbar på Tradera och i fyndlådor runtom i affärer. En imperial officer och två rebeller fick göra sällskap med den AT-AT-förare som ingick. Snabbt insåg jag att det faktiskt är möjligt att göra något coolt av detta.

[slideshow_deploy id=’11625′]

Nu är ett helt paket på väg från USA med 2 AT-ST med varsin förare, 4 snow troopers och 4 rebeller med tillhörande utrustning samt några av rebellernas kanontorn de satt upp som försvar. Från Tradera är ytterligare en snowtrooper på väg samt en speeder bike-förare som ska ha kraschat vid rebellernas front och antingen ligga nedskjuten eller kura upp i försvarsställning bakom sitt fordon, har inte riktigt bestämt set-upen än.

För att förstärka miljön planerar jag även att trycka upp en bakgrund av ett snölandskap samt bygga nån slags snömark som underlag, förmodligen av målad frigolit plus lössnö av något slag. Det råkar vara så att jag faktiskt bor ovanpå en modellaffär:)

Det här lär ta tid – men det är ju resan dit som är det roliga. Skönt att ha bokhyllan som begränsande faktor; eftersom jag själv totalt verkar sakna ett överjag som säger till när det är nog.

 


7 svar till “Spelpappan återskapar Slaget om Hoth”

 1. en liten stund fick man intrycket att du hade lite tid över. Det intrycket försvann plötsligt ;-)

  Jag målade rätt mycket tennfigurer innan jag fick barn. Inte så mycket nu längre… :-(

 2. Jag skär ner på sömn. Men du har egentligen rätt, det blir inte särskilt mycket tid över, nej. Men det behövs en innehobby som inte innefattar dator eller tv-skärm, det är rätt skönt att komma ifrån vanan att varje gång man har en stund ledig sätta sig framför en tv eller laptop.

  Läsa böcker är också ett alternativ men det här är mycket roligare och kreativare :)

 3. ja det har du rätt i, och det meste är en prioritetsfråga. Jag har under mitt pappaliv dragit ner rätt hårt på sömnen också och ligger för närvarande på ca 5 timmar, lägger mig vid 12-1 och går upp vid 6 när äldsta killen väcker mig. Det är lite kämpigt, men annars får man aldrig någon tid över för egentid. När jag ägnar mig åt mer kreativa hobbies, som att måla brukar jag dock vilja ha några timmar på hand iallafall, känns inte som det riktigt funkar att sätta mig ner någon halvtimma bara.

  För tillfället är det mest fokus på att skotta snö och vänta på inställda SJ-tåg. Pendling skåne-sthlm är inte helt tillförlitligt…

  Ja, ja. Får passa på att säga att det är en trevlig blogg du har iallafall!

 4. Så går Irvin Kershner och dör när jag precis börjat med mitt diorama… :/ Jinxed?

  I vilket fall häpnar jag över hur mycket mer man kan göra med dagens Star Wars-figurer jämfört med de stela gubbarna från 70- och 80-talet. Nyss skaffade jag en snötrupp till och Han Solo i Hoth-dräkt. Det blir asbra, det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *