Två nya spel i familjen: Plattform och Kart


Det har nu gått ett halvår sedan jag berättade om vilka spel som numera går varma i den här familjen; Feeding Frenzy!, Snooze or lose!, Diper Dilemma! och Shower Challenge!.

Vi börjar bli bra på de där spelen nu och high score blir allt svårare att sätta. I takt med denna utveckling har därför två helt nya spel introducerats eftersom Alvar numera hunnit lära sig både krypa och sitta upp.

1. Alvar Kong Country (tutorial)

Förra veckan togs de allra första krypstegen och när reprisen kom direkt efteråt hann vi med att få det på film. En vecka senare är hela lägenheten ett enda stort plattformsspel med hinder som ska forceras, bonusprylar som ska klämmas eller slås sönder och ett evigt antal bossfajter med föräldrarna.

Som goda speldesigners försöker vi anordna nivåerna någorlunda pedagogiskt medelst mattor, kuddar och omkullvälta möbler men på grund av brist på tidigare erfarenheter upptäcker han ganska snart hålen i upplägget och tar sig utanför den 3D-miljö vi iordningställt. Vilket givetvis resulterar i krascher av olika slag.

I filmen nedan får vi dock bara ett smakprov på en tidig tutorial. Höger arm fram, höger ben bak – och så vidare. Som vid de flest premiärer vill dock huvudpersonen gärna bygga upp stämningen först innan uppträdet sätter igång.

2. Alvar Kart (betaversion)

På en spontan loppis hittades en gammal gåstol som är farligt likt bilarna från Mario Kart-spelen. Jag trodde inte att det skulle generera några större glädjetjut men faktum är att han älskar detta lika mycket som att krypa runt.

Visst, än så länge funkar bara backen och i filmen nedan ser vi mest ett försök till fickparkering – men ge det några veckor till och sen får vi förmodligen springa om vi vill ha fatt i honom.

 


Ett svar till “Två nya spel i familjen: Plattform och Kart”

  1. WOW Alvar!!!

    6 månader och kan krypa på blanka parketten och köra gåstol.

    Passa dig så dom inte hårdtränar dig för mycket.

    PUSS O KRAM
    mormor Ulla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *