Spelpappan återskapar Slaget om Hoth, sista delen


När jag i november förra året skaffade en AT-AT från Amazon.com i rent spontanköp hade jag ingen aning om vilket projekt det skulle sätta igång.

Åtta månader senare står dock evighetsprojektet Spelpappan återskapar Slaget om Hoth klart – och jag tänkte presentera alltihop i ett sista inlägg om just detta. Mycket nöje.

Det finns väl egentligen inte så mycket att berätta som inte redan är sagt i de sex första inläggen jag skrivit om bygget som mestadels skett under en del kvällar och nätter. Sista tillägget var den tryckta bakgrunden i banderollformat (300 x 75 cm) samt en bård över hyllkanten för mer effekt.

Det jag egentligen haft mig för är i korthet tre saker; 1) målat fordonen med hjälp av några vänner, 2) byggt det snölandskap som utgör själva terrängen av frigolit och 3) arrangerat det hela på det sätt som passade den smala bokhyllan bäst. Det har bland annat krävt två och en halv burk snöfärg från Panduro.

Här är resultatet – välj gärna 720p-upplösning om din uppkoppling pallar

Vad som händer nu? Tja, lite blodad tand har jag allt fått och eftersom det är ett trevligt kvällsnöje mellan allt annat trevligt vi hittar på i Spelpappans familj, så fortsätter jag nog med några andra scener – mest för att det är avkopplande och jävligt roligt, ursäkta min franska.

Här är några av idéerna som ligger på lut i andra delar av bokhyllan:

  • Kejsarens ankomst i Dödsstjärnans hangar
  • Lukes fångenskap hos en wampa
  • Chewbacca överraskar Han med att ha lånat en AT-ST
  • Luke i Rancor-grottan
  • Första mötet med Millennium Falcon i en hangar i Mos Eisley

Men det tar vi när tiden är inne. Just nu är det semester och familj som gäller. Alvar har lärt sig köra runt en låda på hjul, vilket jag tycker borde föräras ett eget inlägg senare i veckan.

Ha en fin sommar allihop!

 


5 svar till “Spelpappan återskapar Slaget om Hoth, sista delen”

  1. snyggt och framförallt mycket dynamisk komposition!

    ha en fin sommar. Hoppas solen lyser mycket över skåne!

  2. Tackar allihop, jag blev rätt nöjd med slutresultatet faktiskt. Tyvärr lyser det inte särskilt mycket sol över Skåne just nu, men då får man å andra sidan tid till en massa annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *