Alvar fyller ett år


I söndags fyllde Alvar ett år. Det är ju lite speciellt av framförallt två anledningar.

Dels är han den direkta anledningen till att Spelpappan ens startade (även om den handlar om min egen barndom lika mycket som hans) och dels betyder det att han äntligen fick börja på dagis.

Vi hade alltså far- och morföräldrar här på besök samt en del andra små kompisar till Alvar. Under några timmar var det ett fasligt röj här och jag fick se helt nya användningsområden för ballonger – inget av dem i stillasittande läge.

De flesta tycker att året gått fort, men jag tycker snarare tvärtom. Det känns enormt länge sedan vi kom hem med det här slappa paketet.

I dag är vi vana vid att killen bakom busleendet kommer på nya saker varje dag och blir allt mer svårkontrollerad ju längre tiden går. Det är såklart människans sätt att utvecklas som person, att inte alltid vilja det vi vill.

Men på det hela taget tycker jag det går ganska bra. En del saker har vi fått offra, andra håller vi fortfarande på med – och otroligt många saker har vi fått på köpet. Det är kul att ha barn.
Inte alltid, men oftast :)

Som sig bör blandar vi retrogrejer med nyproducerade. Dels för att det är billigt, men också för att det faktiskt är ganska kul att återanvända grejer någon annan, ibland vi själva, faktiskt använt tidigare.

En vacker dag kommer hans koordinationsförmåga att vara redo för att testa på lite spel, och hans vilja att krossa och slå sönder saker ger efter för nyfikenheten. Då är det kanske dags att börja. Från början. Med Super Mario Bros, antar jag. Master the basics.

Jag vill passa på att tacka alla er som var här i söndags. Även om vi känner att vi inte hann prata med hälften av er ens hälften så mycket som vi ville. Och färre än hälften av er tackade vi hälften så mycket som ni förtjänade.

För att parafrasera en helt annan födelsedagsgris…

 


2 svar till “Alvar fyller ett år”

  1. Grattis Gry och Jimmy till ert första år som mamma och pappa. När man ser er lilla unge,god och
    glad, så är ni ju bra på det här med barn. Fast det hade jag ju räknat med. Ett vinnande koncept,
    kör på!

    kram mormor Ulla

  2. Tack! Vinnande koncept, var det!

    Senaste rapporten är att han numera kan resa sig själv och ta flera steg. Om en vecka eller så går han troligen obehindrat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *