Tunn vecka – men det blir bättre redan efter helgen


Det har varit en tunn vecka här på Spelpappan – kanske beror det på förra veckans urladdning i och med både Reality-artikeln och texten om AI på Eurogamer. Eller det faktum att jag brände av två spelrecensioner på en och en halv vecka med jobb, familj och det som kallas livet ovanpå alltihop.

I vilket fall blir det lite lugnare denna vecka – så återkommer jag i full vigör efter helgen. Eller kanske redan på söndag :p

Jag håller ofta högt tempo, men för att det ska fungera måste det alltid vara roligt och lustfyllt. Denna vecka har det inte känts lika kul, och då är det bara att lägga ner pennan och göra det jag känner för istället. Som att se på CL-fotboll, dutta lite med min PS Vita och spela Skyrim – vilket jag hållit på med i tre månader nu, det kommer att bli ett evighetsspel.

I dag drar jag till Lidköping, av alla ställen, för att spendera helgen med en gammal vän som flyttat dit. Det ska bli kul, särskilt som både han och sambon är idogna spelare – men på varsin favoritkonsol. Kanske finns det en artikelidé att hämta därifrån?

Mitt arkadbygge tar också tid men går framåt.

Jag har fått hem Golden Axe och det överlevde frakten från USA och fungerar fint, åtminstone de banor jag kört hittills på sniskan. Skärmen ska såklart vändas.

Stickorna är utbytta och det blev en del pillande eftersom de japanska stickorna inte ville passa på samma vis som de amerikanska. Resultatet blev att jag fick plocka delar av båda och sätta ihop, vilket till en början var marigt att få att passa. Nu har jag fått dem precis så ”sladdriga” som jag vill att arkadstickor ska vara, inte så stumma som de annars ofta är.

Brädan har även gjorts svart och knapparna är utbytta mot sådana med lampor i. 5 volt i varje knapp gör att de lyser och det ska jag försöka dra från elaggregatet senare.

En marquee är på väg från Kanada och jag funderar fortfarande på hur jag ska applicera en röd T-mold på kanterna istället för den metallkant där är nu.

Och vem vet – kanske blir det ett litet Golden Axe-diorama på toppen för att särskilja det från alla andra spel därute? Trägen vinner? :)

Ha en fin helg allihop!

 


3 svar till “Tunn vecka – men det blir bättre redan efter helgen”

  1. Trevlig helg! Jag och min barndomsvän har skickat iväg flickvänner och barn över helgen så nu har jag laddat upp med Travspelet, dinosauriernas glömda dal, sega saturn, dreamcast, Ps2 & ps1,, xbox360, snes, gamecube och en bunte hederliga game & watch spel m.m :) Det kommer bli en kul helg.

  2. Golden Axe diorama låter som ett kul projekt! Hade vart kul att se! :)

  3. @Henrik: Ah, hoppas det blev en riktigt bra helg då :D Travspelet är ju en riktig vinnare, men det tar sällan mindre än fem timmar att spela – så det gäller att ha en dedikerad kväll till just detta.

    @Johan: Ja, vi får väl se hur det ska gå till. Som jag ser det framför mig blir det ett litet diorama på toppen av kabinettet som liksom bildar en tornliknande avslutning – typ en liten kulle med en av spelkaraktärerna på, några fallna fiender och ett träd och några stenar. Inget svårare än så. Och kanske belyst, det vore fräckt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *