Korta nedslag i spelsommaren 2012


Under denna vecka är jag ledig från både jobb och familj i ett par dagar.

Det händer inte särskilt ofta att jag är helt själv numera och jag utnyttjar det till max genom att glida runt och träffa folk, dricka lite pilsner – och pula med sånt som är svårt att göra med ett litet yrväder omkring mig.

Det här är alltså min idé om en trevlig sommar som ledig spelpappa.

Vi tjuvstartade egentligen vilsamheterna med den årliga Grabbdagen redan i slutet av juni. I vanlig ordning var vädret perfekt och det blev Riddarspel, fotboll, poker och en del musikquiz.
Trevligt värre, som vanligt.

Under min lediga tid tänkte jag även ge mig på en del läsning. Följande litteratur är införskaffad och ska avnjutas:

En lagom mix av en smula pretto, ett skålpund nörderi och en matsked business.

I förrgår kväll anordnades det en Speedball II-turnering av det mer seriösa och välorganiserade slaget. Värden hade visat sig lägga ner stor vikt vid att spelschemat skulle vara välsmort och matcherna klockas in med exakt en minuts mellanrum och efter lite fipplande med videosladdarna för att få Amigan att visa rätt bild gick det vägen.

Riktigt trevligt blev det, och banne mig om jag inte lyckades vinna hela rasket – inofficiell Speedball II-mästare. Nästa gång får vi bjuda in Bitmap Brothers.

Spelmässigt har det varit lite lugnare. Jag har snöat in på att då och då spela lite mer utskällda spel och gick därför igenom Blades of Time som fått ganska usel kritik. Och ja, det var kanske inte så bra – men å andra sidan har jag en liten förkärlek för sådär halvusla spel som ändå har egen charm.

Mitt gamla blanka PS3 gick sönder i YLOD och nu har jag alltså två maskiner som gått detta öde till mötes. Jag har försökt få liv i en av dem, utan framgång, och tänkte prova med den andra också inom kort. Det som driver mig är att få tillbaka sparfilen på 200+ timmar Skyrim som tyvärr inte hängt med i PSN Plus-backupen eftersom Sonys utrymme är på tok för snålt för sådana som jag. Håll tummarna.

Just nu kör jag lite inFamous mellan varven, men det blir ärligt talat inte mycket tid över till sådant.

Retromässigt har jag snart blivit klar med den C64-samling jag vill ha med i min kommande arkad-C64 och i morgon ska jag till och med ut och kika på ett defekt kabinett jag kanske kan använda mig av. Jag kommer också att sitta och pula med att löda arkadknappar till ett C64-tangentbord under morgondagen, då jag och en gammal vän ska ha lite retrobygge med öl.

Mellan varven hann jag skaffa en Amiga 600 med hårddisk; det är betydligt enklare att koppla upp en PC och en Amiga om jag slipper Workbench-disketter hit och dit och ärligt talat var paketet så billigt att jag inte kunde låta bli.

I och med att familjen är iväg sitter jag och drar lite elkablar och målar lite detaljer i mina dioramor också, som jag inte arbetat med på ett tag. Det är enklare att göra sådant på småtimmarna när kreativiten börjar göra sig påmind – och ingen 20-månaderskille finns i närheten som vill vara med. Resultaten av detta postar jag förmodligen här inom kort.

Men allt är inte öl och spel; i går var jag på Swedbank arena på inofficiell visningstur och fick höra MFF:s historia från Staffan Tapper, som faktiskt var med på plan och spelade. Det hela avslutades med att gruppen iklädda MFF-tröjor fick stå och vänta i spelargången och springa ut på gräset, inför tomma läktare såklart, till ackompanjerande musik och solsken.

Det var min lilla sommarvecka hittills – hoppas din varit lika trevlig.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *